Elsker press

BEST UNDER PRESS: Ifølge treneren er Lee Westwood best under press. (FOTO: Getty Images)

Birdien på siste hullet i Kina viste hva Lee Westwood er laget av, og hvilke situasjoner han elsker, mener treneren Pete Cowen. 

Med birdien satte Westwood skikkelig press på Francesco Molinari som ledet med ett slag, og det er nettopp dette verdenseneren er vanvittig god til.

- Han er veldig komfortabel i ukomfortable situasjoner. Han vil være der det gjør vondt. Det er det alle gode idrettsutøvere er gode på, de kan takle uventa og ubehagelige situasjoner. Og de liker seg best under press, sier Cowen til golf365.com

Westwood trives best i pressede situasjoner, som kanskje andre frykter. Selv da han var på bunn, på 266.-plass på verdensrankingen stolte han på egne evner ifølge treneren.

- Lee ville gjøre alt riktig så vi sa at kroppen hans måtte være i god form før vi kunne gjøre det vi ville med golfsvingen.

 

Snarvei til toppen

De to kom sammen i 1995, og i 2000 hadde Westwood klatret til fjerdeplass i verden. Men han gikk sine egne veier, lettet etter svaret for å finne snarveien til toppen. Han raste til 266.-plass før han startet på den lange veien tilbake.

- Jeg sier alltid til spillerne mine at de veien til suksess alltid er under bygging, du vil aldri bli ferdig. Han mistet aldri evnen, og svaret var der hele tida. Han måtte få nærspillet sitt litt skarpere og fortsette å jobbe. Det virket heldigvis, selv om det tok tid, sier Cowen.  

Denne helgen kunne flere spillere true Westwoods posisjon som verdensener, men i stedet for å vakle spilte han fantastiskgolf, og dro fra de nærmeste konkurrentene som Tiger Woods og Martin Kaymer. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.