En Bjørn i kjempeform

USTOPPELIG: Thomas Bjørn er i kanonform for tiden. (Foto: Ross Kinnaird, Getty Images)

Her er en ustoppelig og historisk danske.

Thomas Bjørn gikk en gnistrende 62-runde søndag i European Masters, og gikk med det til topps i suveren stil. Han var til slutt fire slag bedre enn Martin Kaymer på andreplass.

Seieren kom bare en uke etter at dansken vant Johnnie Walker Championship etter et nervepirrende omspill med et lass andre spillere. Dermed er 40-åringen den eldste spilleren til å vinne to turneringer på rad på Europatouren. Det var hans 13. totalt i karrieren.

62-runden var også en tangering av hans laveste runde noensinne på touren, og for et øyeblikk å gjøre det på. Han begynte søndagen tre slag etter teten, men ga rett og slett bånn gass og holdt kanoner som Kaymer, Lee Westwood og Rory McIlroy bak seg. Dansken var fem under par på de fem siste hullene.

- Måten jeg avsluttet på, var spesiell, og det har vært to fantastiske uker. Jeg begynte å slå wedgene mine så bra i forrige uke, og jeg bare fortsatte med det her. Mot slutten så tror du ikke at noe kan gå galt. Golf virker lett noen ganger, og det må du huske på når du ikke spiller så bra, sa Bjørn.

Det har vært et vanvittig år for Bjørn. Ikke bare har han vunnet tre ganger, men han kom tilbake til Royal St. George's for årets British Open, stedet der han kollapset fullstendig i 2003 og gikk glipp av sjansen til å vinne en minnerik major. Han vant ikke turneringen i år, men fjerdeplassen sier mye om danskens karakter.

Med søndagens seier er Bjørn tilbake på topp 30 i verden, og han har gitt seg selv et fantastisk utgangspunkt for Ryder Cup-racet, som begynte i forrige uke.

- Det er langt igjen, og med tanke på det talentet som finnes i Europa, skal det mer til enn disse to ukene, mente Bjørn.

Kaymers andreplass var godt nok til å løfte ham tilbake til tredjeplassen på verdensrankingen, men det kan fort forandre seg etter mandagens avslutning av Deutsche Bank Championship i USA.

For US Open-mester Rory McIlroy var det deilig å komme tilbake igjen og kjempe om seieren etter skaden han pådro seg nylig.

- Jeg ante ikke hva jeg kunne forvente. Å være med i teten var deilig, og at armen min føltes 100 prosent, var veldig positivt. Men selv om jeg hadde spilt godt, vet jeg ikke om jeg hadde vært i stand til å hente inn Thomas.

P.S Nick Dougherty, som klarte sin første cut for sesongen etter en knallsterk åpning, endte til slutt på en 45. plass.

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.