For en dag for Jason Day

ENDELIG EN OPPTUR: Det har tatt sin tid, men endelig er det noe å smile for igjen for Jason Day. (Foto: Darren Carroll, Getty Images)

Nesten et halvt års mareritt er over for Jason Day.

Jason Days fire under par var den laveste scoren på en spilldag plaget av mye dårlig vær. Mange ble ikke engang ferdige med sine runder.

For Day var torsdagens runde et endelig bevis for at han er på vei mot lysere tider. De siste fire og en halv månedene har han besøkt seks leger, fått et utall ulike diagnoser (bronkitt, svineinfluensa, allergi), og han har tatt mange forskjellige medisiner for å bli frisk.

På mandag gikk han imidlertid til en lege som fant ut av problemene. Day sliter med kronisk sinusinfeksjon, hvilket fører til at han våkner opp hver morgen med hodepine. Nå får han nye, riktigere medisiner, hvilket skulle kunne borge for bedre tider. Og bedre tider utenfor golfbanen har raskt gitt seg utslag i en bedre runde golfbanen, selv om han måtte slite seg igjennom mageproblemer under oppvarmingen torsdag. Det hjalp med en god start. Han senket birdies på fire av de seks første hullene.

Nå håper han at hans første seier også er innen rekkevidde.

- Jeg har det ikke travelt. Jeg vil bare ta ett skritt av gangen, forhåpentligvis skaffe meg et par topp ti-plasseringer i år og sikre meg kortet for neste år, prøve å føle meg komfortabel i omgivelsene, før jeg kan ta en seier.

66 slag er hans beste turneringsåpning siden John Deere Classic i fjor.

Henrik Bjørnstad åpnet turneringen i kjent terreng med en runde på 71 slag, en over par. Han ligger dermed et stykke ned på resultatlisten.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.