En hårsbredd unna seier

ÅRSBESTE: Suzann Pettersen tangerte sin årsbeste, men var ikke fornøyd med å rote bort seieren. (Foto: All Over Press)

Suzann Pettersen var ett slag unna å ta årets første seier i Ladies Irish Open søndag. 

I stedet var det den skotske veteranen Catriona Matthew, en av Tuttas lagvenninner fra Solheim Cup-triumfen på nettopp Killeen Castle, som stakk av med seieren. Matthew har ledet turneringen siden den første runden, og startet dagen tre slag foran Tutta.

 

Tutta hadde tredjeplass som utgangspunkt for dagen, og gjorde det spennende i toppen da hun satte tre strake birdies fra det 7. til det 9. hullet. 

 

Til tross for bogey på det 10., svarte hun med tre nye birdies bare noen hull senere. Med to hull igjen å spille var plutselig likt mellom Tutta og Matthew. På det 17. skulle Tutta imidlertid gjøre en kostbar bogey, samtidig som Matthew rullet i sin putt for birdie.

 

Dermed hadde skotten råd til å avslutte med bogey, for å sikre seier med ett slag på Tutta.

 

- Jeg spilte bra. Jeg gjorde en dum bogey på det 17. Jeg trodde jeg kunne slå en hard sandwedge inn, men jeg feilberegnet vinden, sa Tutta om bogeyen som til slutt ødela for henne.

 

Selv om det ikke ble seier på Tutta, er andreplassen nok et tegn på at spillet hennes er på vei i riktig retning. Etter en tung start på sesongen, har hun nå notert fire topp 10-plasseringer i år. Dette var hennes andre andreplass denne sesongen, etter at hun i juni ble slått av Shanshan Feng i LPGA-mesterskapet.

 

For Marianne Skarpnord ble det til slutt 28. plass i Irland, ti plasser over der hun startet dagen. Skarpnord avsluttet med en runde på en over par, og endte med det 12 bak Matthew.

 

Tutta vender nå blikket mot Ohio, og Jamie Farr Toledo Classic førstkommende torsdag. Uken etter er det klart for Safeway Classic, turneringen hun i fjor vant etter å ha startet avslutningsrunden syv slag bak teten. For Skarpnord sin del er neste Ladies European Tour-turnering ISPS Handa Ladies British Masters 16. august.

 

- - - - - - 

 

Runde 2

Suzann Pettersen elsker Killeen Castle. Nå kan hun forsvare fjorårets seier i Ladies Irish Open.

Tutta startet lørdagen på delt 11. plass, men er nå helt oppe på tredjeplass etter en sterk andrerunde på tre under par. På en dag der været vekslet mellom solskinn og regn, var Tuttas 69-runde feltets laveste score. Hennes solide runde bestod av to birdies, en eagle og bare en bogey.

 

Dermed krympet hun luken opp til Catriona Matthew på toppen av leaderboardet til to slag, og har nå et godt utgangspunkt for å kunne ta årets første seier. 

 

Og hva hadde vel passet bedre enn at seieren kom på Killeen Castle - stedet hvor hun i fjor vant både Ladies Irish Open og Solheim Cup?

 

Mens Tutta brukte lørdagen på å klatre, falt både Marianne Skarpnord og Caroline Martens nedover leaderboardet. Skarpnord sin 75-runde gjorde at hun falt fra 16. til 39. plass (+4), mens Caroline Martens misset cuten etter å ha fulgt opp fredagens 78-runde med 76 slag lørdag.

 

- - - - -

 

Runde 1

Suzann Pettersen er i gang med å forsøke å forsvare tittelen fra fjorårets seier i Ladies Irish Open. Etter første runde ligger hun på 11. plass.

Med tre birdies og like mange bogeys kunne Suzann Pettersen signere for en åpningsrunde på 72 slag på Killeen Castle fredag. Det holder til en delt 11. plass så langt, fem slag bak den skotske veteranen Catriona Matthew i tet. 

 

42-åringen hadde god kontroll over vinden, og leder med ett slag på svenske Pernilla Lindberg. Det skulle man ikke trodd etter halvspilt runde, men med syv birdies på de siste åtte hullene troner British Open-vinneren fra 2009 nå på toppen.

 

- Det var en rar runde. Jeg spilte veldig stødig på front nine, men gjorde en dum tre-putt på det 18. (hun startet på back nine journ. anm.) for bogey, og rundet på en over. Jeg gjorde så ett bra par på det første, før puttene begynte å renne i, sa Matthews etter runden.

 

Suzann Pettersen har gode minner fra Killeen Castle. Etter triumfen i Ladies Irish Open, ble sesongen kronet av med en Solheim Cup-seier for historiebøkene. Tutta måtte medgi at det føltes litt rart å være tilbake.

 

- Jeg prøvde å se etter lagkameratene mine der ute, men de var der ikke. Det var en rar følelse i dag da jeg var ferdig på hull ni og på vei mot det tiende. For ett år siden var hullet pakket med publikum, og alle heiet deg frem og ønsket å gi deg high five, forteller Tutta.

 

Slaget bak henne er også Marianne Skarpnord oppe og kjemper på en delt 16. plass. Turneringen er Skarpnords første Ladies European Tour-turnering siden 24. juni. Skarpnord åpnet sterkt med tre birdies samt en bogey på de første ni, men falt tilbake med tre tapte slag i innspurten.

 

Caroline Martens åpnet med en 78-runde. Det holder til en 78. plass så langt.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.