- En ironisk seier

OVERRASKET: Sean O´Hair hadde i likhet med de fleste andre aldri trodd han skulle vinne denne helgen. (Foto: All Over Press

Sean O´Hair trosset alle odds og vant RBC Canadian Open, midt oppe i det som har vært hans verste sesong på touren.

O´Hair klarte søndag det han aldri hadde trodd var mulig - å snu hans dårligste golf-uke i karrieren på kun fire dager. Etter å ha misset cuten i The Open forrige uke med et nødskrik, spilte O´Hair Pro-Am på onsdag før Canadian Open skulle slå i gang. Og spillet hans var «helt forferdelig» i følge ham selv. Fire dager senere står utrolig nok som turneringens seiersherre. 

 

Seieren satt langt inne, og O´Hair måtte ut i omspill med landsmannen Kris Blank for å avgjøre konkurransen. Men avslutningen var langt fra stilfull. O´Hair tappet inn sin putt for bogey på det første omspillshullet, før Blank misset sin bogeyputt på en halvannen meter for å forlenge matchen.

 

Dette var hans fjerde seier på PGA-touren, men hans første siden 2009 og hans første topp 15-plassering i en sesong der han har misset cuten på 10 av 17 forsøk.

 

Nå er amerikaneren på 43. plass på FedEx Cup-rankingen, og med kun fem uker igjen til The Barclays har han etter alt å dømme sikret seg en plass i sluttspillet.

 

- Onsdag kveld var det verste øyeblikket mitt i løpet av hele sesongen. Jeg var helt fortapt. Å sitte her nå gjør at jeg virkelig verdsetter denne seieren, sa han i pressekonferansen etter at seieren var et faktum.

 

På ett år har 29-åringen sparket to av sine nærmeste medhjelpere, de to canadierne Sean Foley (svingtrener til bl.a. Tiger Woods og Hunter Mahan) og caddy Brennan Little. Og O´Hair ser ironien at han nå står på toppen av pallen igjen.

 

- Det er ironisk at jeg sitter her nå etter onsdagen og hvordan jeg følte meg da. Å holde dette trofeét er helt utrolig.

 

Han sier at de lave forventingene han hadde til seg selv torsdag kan ha vært en av nøklene til seieren.

 

- Jeg tenkte for meg selv, «vet du hva, nå skal jeg bare gå ut der og la det gå som det går».

Det så ut til å fungere greit.

 

Høydepunkter

 

 

 

 

 

 

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.