En svenske og hans suksess

KLAR FOR US OPEN: Svenske Rikard Karlberg kvalifiserte seg for sin første US Open mandag kveld. (Foto: Tom Dulat, Getty Images)

Rikard Karlberg har hatt litt av et år.

Først vant han sin første internasjonale turneringsseier da han gikk til topps i SAIL Open på Asia-touren i månedsskiftet mars-april. Mandag ettermiddag ble svensken også klar for start i sin første major. Svensken sikret startplassen i årets US Open gjennom kvalifisering i England.

Engelske James Morrison vant kvaliken med to slags margin ned til argentinske Rafael Echenique, etterfulgt av engelske Gary Boyd, spanske Rafael Cabrera-Bello, walisiske Rhys Davies og Gareth Maybin fra Nord-Irland. Etter det gjensto fem plasser, og seks spillere i omspill. Der måtte søndagens seierherre i BMW PGA Championship, Simon Khan, til slutt gi tapt for blant andre Rikard Karlberg. Mikko Ilonen, Pablo Martin, Grégory Havret og Jean-Francoise Lucquin sikret seg også en plass i sommerens US Open.

- Det blir nok en liten fest i kveld, innrømmet Karlberg overfor europeantour.com etter at plassen ble sikret.

For Simon Khan ble det en ørliten nedtur etter den formidable oppturen på Wentworth dagen i forveien.

- Det føles ikke så ille, siden søndag var så herlig for meg. Men jeg var fullstendig sluttkjørt innen det var tid for omspill, sa han etterpå.

Khan var imidlertid ikke alene om å komme seg igjennom nåløyet. Colin Montgomerie, Darren Clarke og Thomas Bjørn er bare noen av dem som må se den amerikanske majorturneringen på fjernsyn.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.