En viktig uke for Jimenéz

ET KJENT SYN: Miguel Angel Jimenez er glad i sigarer. Han er også glad i Ryder Cup. (Foto: Andy Lyons, Getty Images)

Miguel Angel Jiménez jager sin fjerde Ryder Cup-deltakelse. Og han har et ess opp i ermet.

Den karismatiske spanjolen ligger for øyeblikket på åttendeplass på europeernes poengliste før de to siste turneringene det er mulig å sanke poeng i, og det er i utgangspunktet godt nok. Så sant ingen av utfordrerne bak tar ham igjen.

Og det er dét Jiménez skal prøve å forsikre seg om denne uken i Czech Open. Spanjolen har en stor fordel. Turneringen blir spilt på en bane Jiménez har vært med på å designe.

46-åringen har allerede vunnet to ganger denne sesongen (Dubai Desert Classic og Open de France), hvilket betyr at totalen hans er oppe i 17. Han trenger likevel en god uke i Tsjekkia, særlig siden han ikke har planlagt å spille uken deretter.

- Det er en veldig viktig uke for meg, siden jeg er på kanten av Ryder Cup-laget og trenger å skaffe meg noen poeng. Det er en viktig uke for mange, men for meg er det siste sjanse til å komme med på laget.

Han har nøkkelen til hvordan man skal spille bra på banene han har designet. Turneringen blir spilt på Old og New Course, ni hull fra hver bane.

- De er veldig naturlige golfbaner, og de får deg til å tenke. Nøkkelen er å være rak ut fra tee. Du trenger også å være god i nærspillet. Jeg er veldig stolt over å ha co-designet banen. Det er den eneste banen jeg har designet som er med på Europatouren, og jeg ser fram til å spille her, sier han til europeantour.com.

Hans viktigste utfordrere til Ryder Cup-laget denne uken er Ross McGowan (nr 11), Peter Hanson (nr 15) og Oliver Wilson (nr 18).

Oskar Henningsson er regjerende mester i turneringen.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.