Endelig, Johnson

STØDIG OG SOLID: Dustin Johnson var stolt av seg selv for måten han vant BMW Championship på. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Få har vel fortjent en seier mer enn Dustin Johnson.

Dustin Johnson har vært en av de mest stabile spillerne på PGA-touren i år. Fem ganger har han gått ut i lederballen på den siste runden, men det har ikke gått helt etter Johnsons planer. Særlig i US Open, da han ledet med tre slag før den siste runden, og ikke minst i PGA Championship. Da var han i tet med ett slags margin før det siste hullet, men pådro seg to straffeslag fordi han grunnet køllen i det ingen trodde var en bunker.

Herlig
Men Johnson har en seier fra før av i år, og søndag kom altså nummer to. Til slutt var han ett slag foran Paul Casey.

- Det var en herlig dag. Særlig etter alt jeg har vært igjennom i sommer, å endelig klare å få det til på søndag - det kan ikke føles bedre. Jeg spilte virkelig god golf i dag. Jeg senket ikke så mange birdies som jeg hadde ønsket, men jeg gjorde nok. Jeg føler at jeg virkelig holdt meg i øyeblikket. Jeg prøvde ikke å se så mye på ledertavlen underveis, og jeg gjorde en god jobb med å være tålmodig, sa den sympatiske mannen fra Sør-Carolina etterpå.

Seieren betydde at Johnson klatret opp til andreplass i FedEx-sluttspillet. Vinner han The Tour Championship om to uker, vinner han bonusen på ti millioner dollar også.

- Det er mye penger. Å ha en mulighet til å vinne det - du kan ikke be om noe mer enn det. Det er målet for alle som er med i sluttspillet.

Paul Casey, som hadde alle muligheter til å vinne da han ledet med tre slag med seks hull igjen å spille, var glad på Johnsons vegne etterpå.

Tiger ute
- Han har vært igjennom mye de siste månedene, og han spilte nydelig golf.

K.J Choi, Matt Kuchar, Ryan Moore og Kevin Na delte tredjeplassen, med Phil Mickelson, Steve Stricker og Charlie Wi på plassene bak.

Tiger Woods klarte med andre ord ikke å kvalifisere seg til The Tour Championship. Det ble bare en runde på en under par søndag, og det etter at han nok en gang begynte svakt, for så å snu runden sin til en akseptabel score til slutt. Han var tre over par etter åtte hull, før han gikk solid de siste ti.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.