Endelig opptur for EM-lagene

UFLAKS: Andreas Gjesteby ble tungen på vektskålen mot Wales. Mot Sveits får han ikke spille, da både han og Kristoffer Ventura er blitt matforgiftet. (Foto: All Over Press)

Det ble omsider en god norsk dag, da alle de fire norske lagene vant sine EM-matcher torsdag. Men guttelaget ble servert noen meget dårlige nyheter på morgenkvisten.

Alle de fire norske lagene vant sine respektive matcher torsdag - en etterlengtet opptur i det som har vært et svakt europamesterskap så langt.

- I dag har vært en meget god norsk dag. Alle lagene har vunnet, og dermed vist potensialet de besitter. Samtlige lag avanserer på resultatlistene og tre av fire lag slipper å kvalifisere seg til neste mesterskap, noe som er nytt i år, opplyser sportssjef Frode Scheie til Norsk Golf.

Jentene (pulje B) slo i sin match Skottland 3,5-1,5, mens damene på sin side knuste Russland 4-1 i C-puljen. Herrelaget tok en overbevisende 4-1 seier mot Island, der ingen av herrene som vant sine matcher vant med færre enn tre hull. Sterkt!

I guttenes match i Tsjekkia mot Wales skulle det derimot bli mer spennende. Drammens Andreas Gjesteby skulle til slutt vise seg å bli tungen på vektskålen da han vant sin match mot David Boote i playoff. Seieren sikret samtidig deltagelse til neste års EM.

- Vi er veldig fornøyde med å kunne vinne denne matchen som lenge så ut til å gå i Wales favør. Men gutta satte seg et mål som de kjempet mot, og det ga seieren i dag, sier landslagstrener Niklas Diethelm.

Dessverre får ikke Gjesteby muligheten til å spille i fredagens match mot Sveits, og heller ikke gårsdagens store spiller Kristoffer Ventura som endelig var i ferd å finne formen med en 4&3-seier. De har nemlig blitt matforgiftet.

- De har spydd i hele natt. Vi gir dermed bort foursome og setter de opp i singler. Blir en tøff oppgave, men vi takler sånne utfordringer, sier Frode Scheie.

Til tross for at mesterskapet ikke har gått helt som forventet er det likevel grunn til optimisme.

- Vi har mange gode nasjoner bak oss, noe som viser at nivået bare blir bedre og bedre. Med et forestående OL i 2016 er det også merkbart at nye nasjoner har begynt å satse mer på denne fantastiske idretten. Ergo er det bare å henge i selen for å kunne konkurrere om gjevere plasseringer. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.