Endelig, Tiger

GLADE GUTTER: Tiger Woods og caddie Steve Williams kunne endelig juble for godt spill på golfbanen igjen. (FOTO: Stephen Dunn/Getty Images)

Dustin Johnson leder før siste runde av US Open, men det var gode, gamle Tiger Woods som stjal oppmerksomheten i klubbhuset. Og endelig var det på grunn av godt spill. 

Tiger Woods har opplevd både piping, buing og ufine tilrop fra tilskuerne. På tredjerunden satte han alle på plass, og viste fram spill av ypperste klasse. Tiger var i godt, gammelt klassisk Tiger-slag og slo lange driver, hadde laserjern og satte latterlig gode putter. Dermed kunne han juble for årets beste runde, fem under par. 

- Det er en stund siden. Jeg har ikke akkurat gitt folk noe å juble for på banene, så det var godt å plassere meg selv i tetkampen igjen, sa en uvanlig selvsikker, avslappet og spøkende Tiger Woods til pgatour.com etter runden. 

 

Utfordrerposisjon

Tiger har aldri vært i utfordrerposisjon før siste runde, og vunnet en major. Nå er han det, og han har tydeligvis funnet tilbake til gamle takter. Vinner han, blir det hans andre US Open og hans 15 major totalt. Riktignok ligger Tiger fem slag bak lederen, og to bak nummer to, men med det spillet han viste lørdag er det ingen som tviler på at han kan klare å vinne. Kanskje med unntak av ledende Dustin Johnson. 

- Jeg kommer til å bli tøff å slå, sier Johnson, som føler seg hjemme på Pebble Beach. Han har tidligere vunnet Pebble Beach National Pro-Am to ganger, og begge gangene snek han seg oppover listene på de to første rundene, for så å lede tredje dag og ta seieren hjem siste dag.

 

Het med putter og driver

Johnson gikk også en 66-runde, som blant annet inneholdt en eagle. Han er best kjent for å ha vanvittig lange driver, men selv mener han at han er like het med putteren. Og 25-åringen er tilsynelatende avslappet i forhold til at han skal gå i lederballen søndag.  

- Jeg må være tålmodig, og spille mitt spill. Det kommer til å bli tøft utpå der, sier Johnson, som er den eneste i feltet med to runder under par. 

Engelske Graeme McDowell, som ledet etter andrerunden er fortsatt med i teten. Han ligger på andreplass, to slag foran Tiger Woods. 

De tre er de eneste spillerne på resultatlista som er under par. 

Phil Mickelson sviktet litt på tredjerunden, og falt til ett slag over par, men er fortsatt med i kampen om seier. Det samme er Ernie Els som deler sjuendeplassen med Mickelson. 

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.