Endrer ikke bunker-regel

SANNHETENS ØYEBLIKK: Her får Dustin Johnson vite at han er blitt ilagt to straffeslag. Stakkars mann. (Foto: Sam Greenwood, Getty Images)

Regelen som ødela for Dustin Johnson, blir værende.

Ballen lå på et lite sandområde, publikum sto der og Dustin Johnson grunnet køllen. Det skulle han aldri ha gjort, for området var definert som en bunker, og Johnson fikk to straffeslag.

Dermed fikk han aldri muligheten til å vinne PGA Championship.

Når turneringen kommer tilbake til Whistling Straits om fem år, vil regelen trolig fortsatt være i effekt.

- Vi vurderer ikke å endre regelen for 2015. Ikke på det nåværende tidspunkt, sier PGA of America-sjef, Jim Remy, til pgatour.com. Før han legger til:

- Så klart, det er dagen derpå, og jeg er sikker på at turneringssjefen vil vurdere det. Han tok avgjørelsen om ikke å endre regelen mellom 2004 og 2010, og mitt tips er at vi heller mot å la det forbli slik.

Det var ikke første gang regelen ble tatt i bruk på Whistling Straits. Da PGA Championship ble spilt der første gang i 2004, fikk Stuart Appleby fire straffeslag sent på runden for å ha fjernet dødt gress på det 16. hullet og for å ha rørt sanden under en prøvesving.

Det kostet ham imidlertid ikke en majortittel, slik tilfellet var for Johnson.

- Det var uheldig for Dustin. Jeg føler med ham. Men det er slik reglene er. Slike ting skjer i sport, og ingen føler seg bra i forhold til det, mener Remy.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.