Engells første proffseier

Engells første proffseier

BRA START: Anders Engell leder i Spania.Søndag blir det norsk lederball.

Anders Engell holdt løpet ut i duell mot Elias Bertheussen på den spanske minitouren.

Av Erik Pettersen:

Norges ferskeste proffspilller Anders Engell dominerte i Gecko Pro Tour på den spanske solkysten. Han ledet fra start til slutt i proffturneringen og sviktet ikke da det gjaldt som mest under sisterunden. 

- Jeg fikk min første proff-seier i dag. Takk til min sving-trener og, selvfølgelig, @SaintMarysGolf. #winning #gael4life, skrev han på sin Twitterprofil, like etter at seieren var i boks.

Lørdag gikk han sin runde på par, 72 slag etter å ha satt to birdies og to bogeys på Arcos Gardens Golf Club.  Det er hans dårligste runde så langt i turneringen, men den ødela svært lite for Grønmo-spilleren, som vant med fire slags margin til nestemann, norske Elias Bertheussen, som gikk 73 slag på lørdag.

Det ble med andre ord en stor dag sett med norske øyne i Spania.

Svenske Jonathan Ahgren er nestemann på leaderboardet, tre over par, hele 8 slag bak Engell som har hatt en kanonsesong i 2012.

- - - - - - - -

 

Runde 2

Nybakt proff Anders Engell imponerer i ukens Gecko Pro Tour-turneirng, Arcos Gardens Golf Club i Spania. Grønmo-golferen holdt gasspedalen inne også i fredagens andrerunde, og fortsetter å lede turneringen.

Med en solid 69-runde, ett slag bedre enn åpningsrunden, ligger han nå fem under par. Etter en eagle, fire birdies og tre bogeys forblir luken ned til andreplassen på tre slag.

Der ligger trønderen Elias Bertheussen, som kunne bokføre fire birdies og en enslig bogey på sitt scorekort. Nordmennene gleder seg til å spille lederball mot hverandre på lørdag.

- Solid runde golf i dag. Møter Elias Bertheussen ansikt til ansikt! skriver Engell på sin Twitter-profil.

- Toerball med Anders Engell i morgen! Potensiale for en fin dag, skriver Bertheussen.

Cuten etter to runder ble satt ved de 12 beste. Anders Kristiansen havnet utenfor, etter runder på 79 og 76 slag.

- - - - - 

 

Runde 1

Anders Engell og Elias Bertheussen okkuperer de to øverste plassene på leaderboardet på den spanske minitouren.

Tre norske spillere er i gang med ukens Gecko Pro Tour-turnering på Arcos Gardens Golf Club i Spania: Anders Engell, Elias Bertheussen og Anders Kristiansen. Etter første runde er den nybakte proffen Engell den eneste spilleren i feltet under par.

En åpningsrunde på 70 slag, to under par, har gitt ham en luke på tre slag ned til Elias Bertheussen som deler andreplassen med britene Dan Aldridge og James McCormick.

Engell spilte stabil golf gjennom store deler av runden, og bokførte tre birdies og bare en bogey på vei til sin 70-runde.

For Bertheussen sin del ble det en birdie, en eagle og fire bogeys. Ytterlige fem bak deler Anders Kristiansen 14. plassen, med fortsatt tre hull igjen å spille. 

Ukens turnering spilles over 54 hull, og avsluttes lørdag.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.