Engzelius falt på sisterunden

Engzelius falt på sisterunden

STABIL: Marita Engzelius har levert to 70-runder i sin første proffturnering. (Foto: Tore Afdal / Norsk Golf)

  Marita Engzelius fikk det ikke helt til å stemme i avslutningsrunden av ukens Cactus Tour-turnering.

Etter å ha åpnet turneringen med to 70-runder, kjempet Marita Engzelius om pallplassering før siste runde av ukens turnering på Cactus Tour - Maritas første proffturnering, og generalprøve før kvalifiseringen til neste ukes LPGA Tour-turnering. Dessverre klarte ikke Oslo-jenta å holde det solide spillet gående i siste runde.

 

Med 76 slag på scorekortet falt hun til en delt 13. plass. Den plasseringen var verdt 516 dollar, snaue 3 000 kroner. Engzelius landet til slutt 15 slag bakvinneren Irene Cho, som klinket til med en avsluttende 62-runde.

 

- Vel, jeg avsluttet ikke turneringen som jeg ønsket. 76 i dag og på par totalt. Annerledes, men deilig å være tilbake i turneringer. Jeg er glad for at jeg bestemte meg for å spille denne uken. Nå skal jeg trene noen dager før kvalifiseringen på mandag, skrev Engzelius på sin Facebook-profil kort tid etter sisterunden.

 

 

Runde 1 og 2

 

Marita Engzelius sikter mot LPGA Tour-debut neste uke. Nå varmer hun opp på minitouren Cactus Tour, hvor hun deler 5. plassen før siste runde.

 

Cactus Tour er fortsatt en ung turneringsserie. Touren ble opprettet i 2005, som et alternativ for kvinnelige proffer til å konkurrere utenfor LPGA- og Futures Tour (Symetra Tour). Cactus Tour beskriver på sine hjemmesider nivået på touren som bra, ettersom mange av spillerne er etablerte proffer som jobber seg tilbake fra skader, spillere som forbereder seg til kommende turneringer, og spillere som akkurat har havnet utenfor kategori på LPGA Tour.

 

Marita Engzelius håper på å få sin LPGA-debut neste uke, når RR Donnelley LPGA Founders Cup slår i gang i Phoenix. Hun skal spille kvalifisering i forkant av turneringen, hvor man har 18 hull på å vise at man er verdig en plass i startfeltet. 

 

Mandag satte Engzelius kursen fra Norge mot Arizona-ørkenen, hvor hun nå varmer hun opp på Cactus Tour, i det som er hennes første turnering som profesjonell.

 

Oslo-jenta har vist stabilt spill så langt, og har levert to 70-runder med en runde igjen å spille. Dermed deler hun 5. plassen med Becca Huffer, syv slag bak lederen Irene Cho og slaget bak en plass på pallen.

 

- Nok en 70-runde i dag. Jeg er fornøyd med scoren ettersom jeg hadde litt problemer i dag fra tee til green, skrev Engzelius på sin Facebook-profil etter runden. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.