Engzelius tidligst tilbake i april

Engzelius tidligst tilbake i april

SKADET: Marita Engzelius sliter med håndleddet. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Espen Kofstad er ikke den eneste Team Norway-spilleren som er satt ut av spill med skade.

Symetra Tour-spilleren fra Oslo begynte å slite med håndleddet allerede i starten av november i fjor. En MRI-undersøkelse av hånden og håndleddet i desember ga ikke videre grunn til optimisme: Bildene viste en kraftig senebetennelse, væskeansvamlig og hevelser i håndrotsbeina, og begynnelsen på et tretthetsbrudd.

Engzelius ignorerte smertene de første par ukene, og spilte LPGA Tour-kvalifiseringen med sammenbitte tenner. Det skulle hun ikke ha gjort. Hun har hatt et håp om å rekke årets første turnering i midten av februar. Nå sier hun til Norsk Golf at det ikke kommer til å skje.

Noen turnering i februar eller mars blir det nok dessverre ikke

Marita Engzelius

– De nye MR-bildene i januar viste nye ting med håndleddet. Jeg har valgt å søke en «second opinion» her i USA. Jeg bør vite mer om en til to uker. Men noen turnering i februar eller mars blir det nok dessverre ikke.

Symetra Tour har gjennomført tre turneringer når kalenderen viser april.

Engzelius, som forøvrig er en av profilene i årets Golfskolen i Norsk Golf som kommer snart, har de siste ukene kun vært begrenset til lett nærspillstrening.

Hun har imidlertid brukt tiden produktivt, og benyttet anledningen til å vende seg til en kort putter. De nye reglene som forbyr bruk av forankrede mage- og brystputtere trer i kraft fra og med neste sesong.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.