Ernie Els: - Føler jeg er nære nå

LANG VEI: Ernie Els har bare vunnet én gang på PGA Tour de siste fem årene. Nå leder han halvveis. (Foto: Getty Images)

«The Big Easy» kan vinne for første gang på to år.

Det er et syn som er verdt å se: Ernie Els i form. Den myke svingen, den perfekte timingen og hans naturlige væremåte har gitt ham et kallenavn andre kan misunne. Men det har ikke gitt ham mange seirer de siste åra.

- Jeg føler at det kommer nå, jeg føler at jeg er nære, sa Ernie Els der han satt i klubbhuset på TPC Blue Monster i Doral fredag kveld norsk tid. Han hadde nettopp tilbakelagt en 66-runde som tok ham til toppen av leaderboarden etter to runder av WGC CA Championship, ett slag foran Robert Allenby.

Det er lenge siden sist Els ledet en turnering halvveis. Det var Honda Classic for to år siden, en turnering han vant. Det er også hans siste seier. Det er sørafrikanerens eneste triumf de siste fem åra. Men det er nå tegn på at Ernie er på vei tilbake til storformen som har sett ham vinne totalt 60 ganger verden over, inkludert 16 PGA-turneringer og tre majortitler.

Denne uka handler det om å huske hvordan man avslutter med stil.

- Jeg har vært frustrert og til tider lei. Spillet mitt har ikke vært bra. Denne sesongen føler jeg meg lettere og freshere. Jeg har fått trent godt, sier Ernie.

Riktignok hadde han en svak finish på Honda Classic sist uke. Etter 75-runden siste dag gikk Ernie rett på rangen og sto der til det ble mørkt.

- Mange tror at Ernie Els ikke jobber hardt, men de har ikke sett ham på nært hold, sier landsmannen Charl Schwartzel, som også er med i tetkampen i WGC CA Championship i Florida.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.