Ernie Els gikk i vannet

TØFFE TAK: Ernie Els er to under par på Wentworth etter første dag. (Foto: Richard Heathcote, Getty Images)

Ernie Els la inn vann foran greenen på det 18. hullet. Det angrer han kanskje på nå.

Ernie Els har fått en del pepper for måten han har redesignet Wentworth på. Spesielt det 18. hullet har fått mye fokus. Els fikk designet inn en vanngrop foran greenen, slik at man må slå ballen høyt og langt, uten å rulle den opp, for å kunne nå greenen på to slag.

Det fikk Els svi for selv på torsdagens runde. Han var tre under par for dagen, bogeyfri og stødig, da han skulle gå for greenen. Han endte opp i sitt eget vann.

Isteden var det Danny Willett som markerte sin debut i turneringen med å sette ny banerekord. Han gikk på seks under par (65).

Av de 159 startende var det bare Richard Green som kom i hus på fem under. Fire spillere, deriblant fjorårets nummer to Ross Fisher, ligger fire under par etter første spilldag.

Mens Ernie Els er to under par, er Lee Westwood en under. Det samme er Paul Casey, som vant i fjor. Unggutten Matteo Manassero, som bare spiller sin andre turnering som proff, begynte med par.

Blant spillerne som er avhengig av en god dag fredag, er Henrik Stenson (+2), Miguel Angel Jimenez (+2), Rory McIlroy (+3) og Ian Poulter (+7).


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.