Et godt tegn å kaste opp

SÅNN SKAL DET GJØRES: Phil Mickelson demonstrerer i praksis hvordan det skal gjøres. (Foto: Streeter Lecka, Getty Images)

Matforgiftning? Ja takk, sier Phil Mickelson.

Phil Mickelson er ikke helt som andre golfspillere. Eller mennesker generelt. Det kom derfor ikke som noen overraskelse da han kategoriserte sin siste omgang med matforgiftning som "et godt tegn" i forkant av denne ukens Quail Hollow Championship.
Og man kan egentlig ikke argumentere mot Mickelson heller, etter at han åpnet med en runde på 70 slag - en runde som lett kunne ha vært enda bedre. (her er scorekortet hans)
Dehydrert
Riktignok har Lefty litt å ta igjen på Bo van Pelt, som begynte med 65 slag, men med tanke på at han fikk intravenøs behandling bare 24 timer før tee-off, har Masters-mesteren all grunn til å være fornøyd.
Mickelson ble dehydrert under onsdagens pro-am, og trakk seg etter seks spilte hull.
- Jeg har hatt litt flaks når jeg ikke har følt meg bra tidligere, så jeg regner med å spille bra. Forhåpentligvis setter jeg sammen en god runde fredag, som gjør at jeg har en sjanse når vi går inn i helgen, sa Mickelson etter torsdagens runde.
I fjor måtte Mickelson tilbringe lørdag kveld på sykehus, før han kom tilbake dagen etter og avsluttet med en 69-runde under World Golf Championships-CA Championship. Det var nok til å vinne. Lefty måtte også takle matforgiftning i 2001, da han til slutt vant Buick Invitational.
32 putter
- De to siste gangene jeg har besvimt og våknet opp i en dam av oppkast, har jeg vunnet, smilte han.
Som ventet var ikke Mickelson like skarp som han pleier på torsdag. Han traff bare fire fairways, men han fant likevel 13 av 18 greener. 32 putter vitner heller ikke om toppform, men hadde han ikke gjort bogey på de to siste hullene, ville den store venstrehåndsspilleren vært på delt fjerdeplass, bare tre slag etter teten.
- Det er mulig jeg gikk tom for energi mot slutten, men jeg slo noen gode slag, og det ble en anstendig førsterunde, oppsummerte han.
Det er vanskelig å argumentere mot.
Henrik Bjørnstad åpnet for øvrig med en runde på par, mens Tiger Woods er to over par før fredagens runde.
Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.