- Et maraton, ikke en sprint

PROFFDEBUT: Peter Uihlein spiller sin første turnering som proff noensinne i India. (Foto: All Over Press)

I samme turnering som Espen Kofstad skal det amerikanske stortalentet Peter Uihlein nå debutere som proffspiller.

Vinneren av verdens største amatørturnering, U.S. Amateur og tidligere amatør-verdensener, Peter Uihlein får denne uken sin proffdebut i The Guarajat Kensville Challenge i Ahmedabad i India - årets første turnering på Challenge Tour.

 

Turneringen -  med 200 000 euro i premiepotten, er den første  siden Uihlein sa fra seg sin amatørstatus tidligere i vinter. Til tross for at dette er hans første turnering som proff, er han ikke ukjent med store turneringer. Gjennom sin U.S. Amateur-seier har han deltatt i både The Masters, The Open og US Open.

 

Og selv om India ikke er stedet han hadde forutsett han skulle få sin proffdebut er han ute etter å utnytte muligheten.

 

- Det er veldig spennende å være her - det er en fantastisk mulighet for meg. Jeg var heldig nok til å få en sponsor-invitasjon til å være med. Det setter jeg veldig pris på, og forhåpentligvis kan jeg gjøre det meste ut av det.

 

- Challenge Tour er et fantastisk sted å lære før Europatouren, så jeg ser frem til å måle meg opp mot gutta her. Jeg skal spille noen turneringer på Europatouren i Dubai og Qatar de kommende ukene, så denne uken bør være en perfekt oppvarming til da, sier Uihlein.

 

Han håper at flere amerikanere kommer til å gjøre som han i fremtiden, og reise over til andre siden av Atlanteren for å konkurrere og utvide deres horisonter.

 

- Jeg kan definitivt anbefale det, for man blir en mye bedre golfer av å spille på mange ulike baner i ulike forhold. Nivået på Europatouren, og til og med Challenge Tour, er veldig høyt og om man ikke spiller bra kommer man ingen vei. Det hjelper deg å bli tøffere, sier han.

 

Uihlein er forsiktig med å sette seg langsiktige mål, og ønsker heller å nyte nuet.

 

- Mitt første mål er bare å bli komfortabel med livet som proffgolfer, og bare nyte det. Jeg skal spille en del turneringer fremover, så forhåpentligvis vil jeg bare forstette å lære og forbedre spillet mitt. Det er et maraton, ikke en sprint, så jeg kommer til å forholde meg tålmodig og ikke bli frustrert om det ikke går helt veien med en gang. Det er en lang prosess og jeg skal ikke forhaste noe, eller gjøre noen drastiske endringer, forklarer han.

 

Les også: Stortalentet blir Europatour-medlem

 

(Kilde: europeantour.com)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.