For et scorekort!

For et scorekort!

KANONRUNDE: Det ble bare fire par på Segio Garcia fredag. (Foto: All Over Press)

Sergio Garcia er en av golfverdens mest fargerike spillere. Med bare fire par var scorekortet hans det samme på vei til banerekord i Dubai.

Til tross for to bogeys og en trippelbogey klarte Sergio Garcia å tangere banerekorden på Jumeirah Golf Estates Earth Course fredag.

I en runde som var en demonstrasjon i nærspill, suste Garcia opp leaderboardet etter å ha åpnet turneringen med en skuffende 73-runde.

Torsdag noterte spanjolen seg for bare to birdies. Fredag tok det ham bare to hull å nå det samme antallet. Med ytterlige tre birdies på de neste seks hullene, bokførte han sitt siste par for dagen på det 9. hullet.

Uten et eneste par på back nine gjorde han fire birdies, to bogeys og en trippelbogey på vei til en 64-runde og delt banerekord. Dermed er han tilbake og kjemper igjen i årets Europatour-finale, og deler 17. plassen bare tre slag bak de foreløpige lederne.

Selv Garcia kunne ikke helt tro det da runden var omme.

- Det var utrolig, var det ikke?, sier han.

Turneringen er 32-åringens første etter Ryder Cup i september. De siste ukene har blitt tilbragt på sidelinjene, etter en operasjon for skjeve hornhinner.

- Jeg holder fortsatt på å vende meg til det. Synet mitt har ikke endret seg veldig. Hovedgrunnen til at jeg opererte var at det var veldig ubehagelig med linser.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.