- Et steg nærmere drømmen min

BLANDEDE FØLELSER: Det ble en bittersøt avslutning på Q-school for Caroline Martens. Hun avsluttet svakt, men sikret likevel en betinget kategori på Ladies European Tour 2012. (Foto: All Over Press)

Caroline Martens skuffet i avslutningsrunden av Q-school-finalen, men sikret likevel en kategori på årets Ladies European Tour.

Etter at Benedikte Grøtvedt og Lene Krog misset cuten på La Manga etter fire runder, var det opp til Caroline Martens å forsvare norsk ære under avslutningsrunden torsdag.

 

Topp-30 på resultatlisten sikrer seg fulle spillerettigheter på årets Ladies European Tour, og det var nettopp 30. plassen Caroline Martens okkuperte med 18 hull igjen å spille. Dessverre ble det ikke den avslutningen hun hadde ønsket seg.

 

Med en sistesrunde på 79 slag (+6), hennes dårligste runde for turneringen, endte hun til slutt på 12 over totalt og 48. plass - nest sist av de 52 som klarte cuten.

 

Martens fikk en tøff start på dagen med to bogeys på de tre første hullene, og selv om hun gjorde birdie på det fjerde ble den umiddelbart fulgt opp med nok en bogey. Derfra fant hun aldri helt rytmen, og gjorde tre bogeys, to birdies og lei en trippelbogey på det 16. hullet. Til tross for den svake avslutningsrunden vil hun likevel få flere muligheter til å vise hva hun er god for på årets LET. Alle de som klarte cuten får en kategori som gjør at de kan delta i et utvalg turneringer.

 

- Q-School er ferdig etter 9 lange runder (inkludert før-kvalet journ. anm.) og jeg endte til slutt opp med kategori 9. Det betyr at jeg får et "betinget kort" på Europatouren i 2012. Jeg får dermed muligheten til å spille mange av turneringene på årets tour, og vil få mange muligheter til å jobbe med opp til en status som en Ladies European Tour-spiller. Selv om jeg ser skuffet over dagens avslutning er jeg ett steg nærmere drømmen min, og jeg har vist utrolig forbedring siden i fjor. Følg med på fortsettelsen, skriver Martens på sin Facebook-profil etter runden.

 

Dermed blir ikke Marianne Skarpnord lenger den eneste norske kvinnen Ladies European Tour. Vi gleder oss til å se begge i aksjon!

 

Første LET-turnering på årets program er Gold Coast- RACV Australian Ladies Masters i Queensland, Australia fra 2. til 5. februar.

 

Runde 4

Med hjelp av en hole-in-one var Caroline Martens den eneste av de tre norske spillerne som klarte cuten på La Manga onsdag.

 

Martens noterte seg for en fjerderunde på 72 slag (+1), og fortsatte dermed fallet hun har hatt nedover leaderboardet siden første runde. Likevel er hun fortsatt i rute til å sikre kortet på årets Europatour: det er de 30 beste spillerne og like etter fem runder som kvalifiserer seg, og for øyeblikket okkuperer Martens nettopp 30. plassen.

 

Martens hadde en kanonstart på runden med birdie på hull 1, etterfulgt av hole-in-one på det andre hullet. Derfra og ut bokførte hun ytterlige en birdie, men dessverre også fem bogeys. Med +6 totalt ligger hun fortsatt an til å gi Marianne Skarpnord selskap på årets LET, men er avhengig av å løfte spillet sitt fra de tre siste rundene, da hun ikke har råd til å fortsette fallet nedover leaderboardet.

 

Våre to andre norske jenter i feltet måtte dessverre pakke sakene tidlig. Lene Krog var ett fattig slag unna å klarte cuten. 52 spillere avanserte til den femte og avlsluttende runden, mens Krog falt til 53. plass med sin 73-runde og +10 totalt.

 

For Benedikte Grøtvedt var det lite håp før den siste runden - med +14 før runden var hun avhengig av en kanonrunde av de sjelde for å klare cuten. Onsdag falt hun ytterlige ett slag tilbake, og endte med det langt bak.

 

Engelske Jodi Ewart fortsetter å lede komfortabelt i toppen. Med sine 11 under par er hun fire foran Anais Maggetti fra Sveits. Sammen med to svensker er Martens en av totalt tre skandinaver i topp-30, mens ytterlige en svenske og danske ligger på 43. og 50. plass.

 

Runde 4

De norske jentene på La Manga er avhengige av en god onsdagsrunde. En av tre ligger innenfor topp-30, mens to står i fare for å misse cuten.

 

Caroline Martens leverte sin svakeste runde så langt i turneringen på La Manga South Course tirsdag, og falt med sin 77-runde ytterlige to plasser ned på resultatlisten. Etter å ha åpnet på syvendeplass etter første runde deler hun nå 28. plassen, og er akkurat innenfor de 30 som sikrer spillerettigheter på Ladies European Tour 2012.

 

Martens bokførte kun en birdie, samt tre bogeys og en dobbelbogey på sin runde, og med +5 sammenlagt har hun 18 slag opp til engelske Jodi Ewart som leder turneringen overlegent. Ewart tar med seg en ledelse på hele syv slag til fjerde og nest siste runde.

 

Etter å ha klatret på andrerunden falt Lene Krog tilbake igjen på leaderboardet på sin tredjerunde. Hennes 79-runde tok henne ned til 49. plass (+8), og er akkurat innenfor grensen av de 50 som klarer cuten.  Og med tanke på å klare cuten ser det spesielt mørkt ut for Benedikte Grøtvedt. 

 

Grøtvedt har ikke fått det helt til å stemme denne uken, og med scorer på 77, 76 og 78 slag er hun så mye som 14 over par, og seks bak den foreløpige cutgrensen.

 

Runde 2

Det ble blandet drops av de norske spillerne i Q-school-finalen på La Manga mandag.

Etter å ha innledet turneringen med en flott 71-runde (-2) og 7. plass, klarte ikke Caroline Martens å holder det gode spillet gående under mandagens andrerunde av Ladies European Tour sin Q-school-finale. På La Manga North Course måtte hun tre over par, i en birdiefri runde som inneholdt tre bogeys og resten par. Dermed er hun nå nede på delt 26. plass, en over totalt og fortsatt akkurat innenfor de som sikrer kortet for årets LET. 

 

Dagens norske lyspunkt ble Lene Krog, som klatret fra 55. til 36. plass. Hennes 70-runde (-1) inneholdt fire birdies, tre bogeys og resten par. Med +2 sammenlagt er hun bare ett slag bak den viktige topp 30-plasseringen.

 

En som må skjerpe seg dersom hun ønsker å fullføre turneringen er Benedikte Grøtvedt. Det er bare de 50 beste og like etter fire runder som får spille den siste runden, og i skrivende stund er hun nede på delt 91. plass. Mandagens 76-runde tok henne til ni over for turneringen, seks bak topp-50 og åtte bak topp-30. Dermed trenger hun to gode scorer tirsdag og onsdag om hun skal få spilt den femte og avsluttende runden.

 

Runde 1

Caroline Martens hadde en solid åpningsrunde i Q-school-kvalet til Ladies European Tour 2012.

 

Takket være norsk knallinnsats på La Manga for noen dager siden, har denne ukens Q-school-finale tre norske kvinner i feltet: Caroline Martens, Benedikte Grøtvedt og Lene Krog.

 

På La Manga North- og South Course blir det denne uken bestemt om Marianne Skarnord får norsk selskap på årets Europa-tour, men først må jentene gjennom fem knalltøffe runder. Med 101 spillere i feltet er nåløyet trangt.

 

Det vil bli satt en cut etter fire runder, der de 50 beste og like går videre, mens de 30 beste etter 90 hull sikrer kortet på årets Ladies European Tour. Og etter første dag på South Course er det Caroline Martens som har kommet best i gang av de norske.

 

Hun er oppe på en delt 7. plass, etter en sterk åpningsrunde på to under par (71). Med fem birdies, tre bogeys og resten par for dagen har hun tre slag opp til nederlandske Chrisje de Vries og Sarmila Nicollet fra India i teten. Etter søndagens innledende runder er det bare Martens som er innenfor den viktige topp 30-plasseringen.

 

Man må 48 plasser lenger ned på listen for å finne vår neste spiller, Lene Krog, som deler 55. plassen på +3. Krog spilte stabilt og god golf gjennom store deler av runden, men en kvadruppelbogey på det tredje hullet ødela mye av scorekortet. På de øvrige 17 hullene noterte hun seg for en eagle, to birdies, tre bogeys og 11 par.

 

Ytterlige ett slag bak Krog følger Grøtvedt på 69. plass. Hennes 77-runde bestod av tre birdies, fem bogeys og en lei dobbelbogey.

 

Les også: Rekordsterk norsk innsats 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.