Ett skritt frem og to tilbake

FRUSTRERT: Tiger Woods fortsetter å skuffe på greenene (Foto: All Over Press).

Nok en gang sviktet putteren til Tiger Woods da det gjaldt som mest.

Etter en forrykende 66-runde fredag meldte Tiger seg for alvor med i kampen om den grønne jakken, men som så mange ganger tidligere det siste året maktet han ikke å notere to gode runder på rad. Lørdag brukte han "moving day" på å bevege seg nedover resultattavlen.

Woods startet dagen tre slag bak Rory McIlroy i tet, men med en runde på 74 slag, to over par, vil han starte søndagen syv bak. Ikke et ideelt utgangspunkt for en som jager sin 15. majortittel og første seier siden september 2009. Og nok en gang var det på greenen alt gikk galt.

- Jeg er fornøyd med hvordan jeg spiller, men klarer ikke å senke noen putter. Jeg slo så mange putter som så ut til å gå inn, men som akkurat ikke gjorde det. Så hadde jeg også noen treputter, ikke veldig bra, sa en tydelig skuffet Tiger etter runden.

Så langt er det treputter som har vært drepen for Woods. McIlroy som leder har på sin side til gode å treputte så langt i turneringen. Og Tiger har statistikken i mot seg. Av sine 14 majortitler har alle kommet når han har ledet etter 54 hull. 

- Jeg må bare forsøke å score lavt imorgen og se hvor det tar meg. Spesielt de første ni blir avgjørende.

Og er det noe man har lært av å følge Woods sin karriere er det at han aldri skal utelukkes. I hvertfall ikke ennå. Syv slag opp til teten er mye, men det har blitt gjort før. 

Jack Burke Jr. lå åtte slag bak etter 54 hull da han vant i 1956 og Gary Player var åtte bak da han vant i 1978. Nick Faldo slo Greg Norman med fem slag etter å ha startet dagen seks bak i det som var kanskje majorhistoriens mest berømte kollaps i 1996. 

Tigers scorekort


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.