Etterlengtet Daffinrud-comeback neste uke

Etterlengtet Daffinrud-comeback neste uke

Tonje Daffinrud reiser til India neste uke. Det blir hennes første Ladies European Tour-turnering på over fem måneder! (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Tonje Daffinrud avstår fra muligheten for å få «medical exemption». Etter lengre tids skadeavbrekk, sier hun til Norsk Golf at hun nå er klar for spill igjen.

– Jeg reiser til India på mandag og er klar for første Ladies European Tour-turnering på en stund, bekrefter Daffinrud til Norsk Golf.

Hero Women’s Indian Open spilles fra 23. til 25. oktober, og blir hennes første LET-turnering på fem måneder. Daffinrud har gått glipp av de åtte siste turneringene på Ladies European Tour.

– Jeg har den siste tiden vært i Spania for å trene og for å sjekke om håndleddet takler mer normale mengder med trening og spill. Etter en liten test-turnering her nede er jeg klar for turneringspill igjen, og reiser allerede til India til uken. Jeg er veldig gira på å komme meg tilbake og jeg drømmer om å spille turnering igjen. Det er godt å endelig ha fått litt fremgang, sier Daffinrud til Norsk Golf.

Skadet i over fire måneder

Jeg er veldig gira på å komme meg tilbake og jeg drømmer om å spille turnering igjen. Det er godt å endelig ha fått litt fremgang

Tonje Daffinrud

De siste månedene har vært en tålmodighetsprøve for Team Norway-spilleren. Hun måtte trekke seg fra LET Access-turneringen i Drøbak den første uken i juni på grunn av kraftige smerter i håndleddet, og fikk beskjed om at armen måtte få seks uker hvile. I midten av juli kom gladnyheten om at gradvis hadde begynt opptreningen igjen, men tilbake i trening kjente hun smerter umiddelbart.

Etterhvert som ukene har gått, har Tønsberg-jenta blitt tvunget til å ta stilling til dillemmaet om hun skal søke om medisinsk fritak, såkalt «medical exemption» eller ikke. Ved å gjøre det er hun garantert samme kategori på neste års Ladies European Tour. Det som kompliserer situasjonen er at hvis hun spiller bare én turnering til i år, mister hun retten til dette fritaket.

I skadeperioden har hun falt fra 32.-til 74. plass på tourens pengeliste. Det er topp-80 ved sesongslutt som fornyer Ladies European Tour-kortet. Men for Daffinrud har valget vært klart:

– For det første er det stor sjans for at jeg allerede har spilt inn nok penger til å få kategori 5 for neste år (topp-80 på rankingen). Men for å bli tellende må jeg ha spilt 6 turneringer og jeg har nå bare spilt fem. For det andre er det jo faktisk tre turneringer igjen og jeg har stort tro på at jeg klarer å få inn nok penger på de, sier Daffinrud til Norsk Golf.  

Det jo faktisk tre turneringer igjen og jeg har stort tro på at jeg klarer å få inn nok penger på de

Tonje Daffinrud

– Jeg kommer til å spille India, Kina og Dubai hvis alt går etter planen. Målet er å komme tilbake med fullt fokus på å vinne turneringer. Jeg er selvfølgelig spent på hvordan turneringsformen er, men har en god følelse etter noen dager i Spania, avslutter Daffinrud.

Turneringene i Kina og Dubai spilles henholdsvis 6.- til 11. november og 9. til 12. desember.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.