Etterlengtet opptur for Appleby

PÅ VEI TILBAKE: Stuart Appleby begynner å finne tilbake til sitt gamle jeg. (Foto: David Cannon, Getty Images)

Ikke avskriv Stuart Appleby riktig ennå.

Stuart Appleby har ikke hatt det lett det siste halvannet året. Fra å være en av golfsportens mest stabile spillere, med jevnt over gode resultater år ut, år inn, opplevde han et aldri så lite mareritt i fjor.
32 på rad
Appleby kunne med stolthet hevde at han var den eneste som hadde deltatt i samtlige World Golf Championship-turneringer. Men det stanset i fjor, da han ikke klarte å kvalifisere seg til WGC-Accenture Match Play Championship. Da hadde han spilt 32 WGC-turneringer på rappen.
For en måned siden kunne Appleby også skryte av at han ikke hadde misset en majorturnering siden 1997, året etter at han kom med på PGA-touren. Bare Vijay Singh (63) kunne skryte av å ha spilt flere majors på rad enn Appleby (52), men Appleby fikk aldri noen invitasjon til årets Masters.
- Alle turneringene på rad viser at jeg definitivt hadde ferdighetene til å spille majorturneringer så lenge, men det tar ikke lang tid å falle ut av form, og da sparker de deg ut av døra, sier Appleby til pgatour.com.
Tungt fjorår
Appleby hadde bare en topp ti-plassering i 2009. Han endte på 137. plass på pengelisten, og hadde det ikke vært for at han er blant de 25 golfspillerne som har tjent mest på PGA-touren gjennom alle tider, ville han ikke fått spille på touren i år.
Nylig sparket han sin caddie Joe Damiano, som har gått ved Applebys side ved samtlige åtte PGA-seirer. Isteeden hyret han Scott Sajtinac, som blant andre har jobbet for Paul Goydos.
Og sakte, men sikkert virker det som om Appleby er på vei tilbake til god, gammel form. Etter at han begynte året med å misse cuten i seks av åtte turneringer, og ikke ble blant de 50 beste i de to andre, har han nå klart cuten i tre turneringer på rad. Plasseringene hans viser 30-44-8 i henholdsvis Arnold Palmer Invitational, Shell Houston Open og Verizon Heritage.
Bedre humør
Og mye av hemmeligheten ligger i Applebys humør. Han bestemte seg rett og slett for å være mer lett og ledig, ikke så gravalvorlig.
- Jeg prøver å slappe mer av, bruke følelsen mer, forsøke å spille mer naturlig golf, forteller han.
Appleby fyller 39 år om et par uker, og han mener selv at han har mange gode år foran seg på golfbanen.
- Jeg slår ballen like bra som jeg noen gang har gjort, men jeg er ikke blant de mest talentfulle der ute. Jeg er en av dem som bare må jobbe litt hardere, mener han.
Appleby stiller til start i denne ukens Zurich Classic i New Orleans. Det gjør for øvrig også Henrik Bjørnstad.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.