Europa-økonomien gir spillerflukt

Europa-økonomien gir spillerflukt

USA NESTE: Nicolas Colsaerts (t.v) blir slår følge med Lee Westwood til USA. (Foto: All Over Press)

Europatour-sjefen George O´Grady er bekymret over alle europeerne som velger å spille på andre siden av Atlanteren.

Onsdag ble det klart at Martin Kaymer og Nicolas Colsaerts fra og med neste sesong blir medlemmer av PGA-touren. Det samme har også hans Ryder Cup-lagkamerat Peter Hanson og andreplassen fra PGA Championship David Lynn tidligere annonsert.

Rory McIlroy, Luke Donald, Ian Poulter, Graeme McDowell og Justin Rose er blant spillerne som allerede har valgt USA som sin base. Nylig flyttet også Lee Westwood til Florida.

Det stadig økende nummeret av europeere som prøver lykken i USA gir Europatour-sjefen George O'Grady grunn til bekymring. I et tungt økonomisk klima blir det enda vanskeligere å tiltrekke sponsorpenger når de største stjernene uteblir fra turneringene.

- Vi er bekymret, men har ikke panikk. Vi må gjøre våre turneringer bedre, og det betyr også rikere. Vi har ikke noe problem med strukturen i Europa når det kommer til å utvikle talenter. Men man ønsker å se så mye som mulig av talentene sine, sier O'Grady.

For Colsaerts var det en ny utfordring som var motivasjonen til å flytte til USA.

- Det er en stereke tour, og de beste spillerne er i Amerika. Dette er perfekt timing for meg. Jeg har hatt et ganske bra år her, men nå er tiden inne for å prøve noe nytt, og se om jeg trives her og vil spille her de neste årene, forklarer belgieren.

Ryder Cup-helt Ian Poulter sier økonomiske begrensninger i Europa er et problem.

- Det er en tøff situasjon for touren å være i, og jeg håper virkelig at det er en plan for å hjelpe touren med å få flere store sponsorer. Så klart så sliter nesten hele Europa økonomisk. Det er ikke mye penger, og det er vanskelig å overbevise sponsorer om å satse. Jeg tror ikke den trenden kommer til å endre seg med det første, sier Poulter.

Luke Donald peker på det økende antallet turneringer i Asia som en annen avgjørende faktor, men Rory McIlroy tror ikke det vil gå ut over touren.

- Måten golf har utviklet seg på, kan man spille over hele verden. Jeg tror ingen kommer til å neglisjere Europa-touren. Touren ga meg mange muligheter da jeg slo gjennom, og det er noe jeg aldri kommer til å glemme, sier verdenseneren diplomatisk.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.