Europa slo tilbake

SUVERENE: Donald og Westwood knuste USAs antatt sterkeste par, Tiger Woods og Steve Stricker i foursome søndag. (FOTO: Getty Images)

Luke Donald og Lee Westwood slo knockout på Tiger Woods og Steve Stricker. Se bilder fra Europas store dag.

At USAs antatt sterkeste par skulle bli knust av Europas Westwood og Donald var det vel ingen som hadde tippet på forhånd. Det var ikke usannsynlig at Europa skulle ta poeng, men at matchen bare skulle gå til hull 13. Europa vant med seks da det var fem hull igjen å spille.

- Westwood er min høyest rankede spiller, og han har virkelig vist det. Han har vært utrolig for laget, i garderoben, på rangen og på banen, sier en imponert europeisk kaptein. 

Riktignok ledet de blå da matchen ble stoppet lørdag kveld, og det kunne se ut som USA hadde sovet best om natten. Tiger  og Stricker vant første hull, men så var det slutt. Det ble bare ett poeng til Europa, men de kunne juble for en real utklassingsseier over verdenseneren. 

Også i de resterende matchene var det god europeisk innsats, og USAs 6-4-ledelse ble snudd til europeisk ledelse, 9 1/2 mot 6 1/2 poeng. Det er også utgangspunktet for singlematchene som spilles fra mandag morgen klokka 10.05 norsk tid. 

- Det er utrolig det som nettopp har skjedd utpå her, sa Montgomerie rett etterpå. 

- Beste periode i Ryder Cup-historien. Team USA ble truffet av et blått europeisk tog i dag, twitret Graeme McDowell. 

McDowell og Mc Ilroy slo Johnson og Mahan, 3 & 1. Harrington og fisher slo furyk og Dustin Johnson 2 & 1, Kaymer/Poulter vant sin match mot Ryder Cups største skuffelse så langt, Mickelson som denne gang spilte med Rickie Foweler. Og Hanson/Jimenez slo Watson og Overton. Den eneste matchen der USA ble tillatt poeng var i Molinari-guttas match mot Cink og Kuchar. De delte sin match. 

Molinari-gutta ledet matchen lenge, før USA overtok. Før siste hull ledet USA med ett hull. Da satte Francesco en stjerneputt på siste hull som gjorde at Europa vant hullet og delte poengene. 

- Det er mange tanker som får gjennom hodet når man står overfor en så viktig putt. Men jeg fokuserte på å få til et godt slag. Jeg var ikke veldig selvsikker etter å ha misset mange kortputter i dag, men jeg klarte det heldigvis, sa Francesco til rydercup.com. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.