Europa vant lagpris

ALL SMILES: Colin Montgomerie, her flankert av sin kone, hadde mange grunner til å smile i helgen. (Foto: Tony Wooliscroft, Getty Images)

Heder og ære til Colin Montgomerie og hans europeiske Ryder Cup-lag.

Europas Ryder Cup-lag er blitt kåret til årets lag i BBCs årlige kåring. Samtidig ble Colin Montgomerie kåret til årets trener eller leder.

Det er et panel bestående av sportsredaktører, en sjef i fotballklubben Chelsea og det engelske cricketlandslaget som har vurdert kandidatene. Prisene ble delt ut under et show i Birmingham søndag. Til stede for å motta prisene var Montgomerie selv, Ross Fisher, Graeme McDowell og Lee Westwood.

Europa vant 14 ½-13 ½ mot USA i høst, etter at McDowell fikk æren av å sikre Europa det avgjørende poenget.

- Det er en ære å være her på vegne av laget, 12 store personligheter i golfsporten. Dette er en fantastisk pris med tanke på de andre kandidatene, og vi takker alle for støtten de har vist oss.

Monty ble selv satt pris på, i og med at han vant Årets Trener-kategorien foran den engelske cricket-treneren Andy Flower og Blackpools manager (i fotball) Ian Holloway.

- Dette har vært et fantastisk år for europeisk golf, og vi har aldri vært i bedre form, sa Monty - for n'te gang denne høsten.

Kilde: europeantour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.