Europas lengste

BRO HOF: Bro Hof i Stockholm byr på slott og en av Europas lengste baner. (FOTO: Ann-Sophie Stene)

Med hele 7365 meter fra svart tee, er The Stadium Course på Bro Hof Slott i Stockholm Europas lengste bane.

 Årets vertskapsbane for Scandinavian Masters, Bro Hof Slott i Stockholm, kostet 250 millioner blanke, svenske kroner. Men det var det verdt. Banen åpnet i september 2007, og ligger vakkert til i vannkanten på Mälaren.

 

The Stadium Course

På The Stadium er landskapet flatt, og vinden kommer ofte i spill. Og det meste er større enn hva vi er vant til. Hullene er lengre, greenene større, banen har mer vann og bunkerne er større og velplasserte. Noe av det mest spesielle med The Stadium Course er de spektakulære avslutningshullene. Hull 17 er inspirert av TPC Sawgrass sitt karakteristiske hull 17 som har en øy-green. Deretter kommer 18, et par 4 hull med vann langs hele høyresiden og hvor strategien dreier seg rundt hvor mye en tør å gå over for å få det beste innspillet.

 

The Castle Course

Den andre banen på Bro Hof, The Castle Course, viker ikke unna når det gjelder kvalitet. Fairways er myke som silke og kan minne om mindre heldige baners greener. Visst har den ikke svarte tees og er dermed kortere, og her er også mindre vind og ikke så sterke vindforhold. Men blinde hull, flere trær og tøffere bunkere enn på The Stadium Course byr likevel spilleren på nok av utfordringer.

 

Det smaker og det koster

Det første en ser når en ankommer Bro Hof, er et vakkert, kritthvitt slott fra 1800-tallet ved enden av en allee. Bygningen er fullstendig renovert, og rommer en eksklusiv klubbrestaurant. Slike omgivelser koster det naturligvis å spille i. Hverdager er greenfee på The Stadium Course 1300,- kroner. Nøyer en seg med The Castle Course slipper en unna med 800,- SEK.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.