Europas neste kaptein?

GA MERSMAK: Jose Maria Olazabal storkoste seg på Celtic Manor sist uke. (Foto: Jamie Squire, Getty Images)

Jose Maria Olazabal vil i hvert fall ikke hatt noe imot det. Det er bare ett problem.

Spekulasjonene har pågått i lengre tid allerede, hvem som skal overta kapteinvervet fra Colin Montgomerie og Corey Pavin. For europeernes del er det særlig ett navn som skiller seg ut:

Jose Maria Olazabal.

44-åringen var en av fire visekapteiner i årets utgave av turneringen, og spanjolen vil stortrives med oppgaven - hvis helsen hans tillater det. Olazabal har slitt med revmatisme i lengre tid.

- Vi har snakket om det, og det er bare ett problem: helsen min. Jeg vil elske å være kaptein, men det er visse ting du må gjøre. Du må være tett på spillerne og spille med dem under kvalifiseringsprosessen, og det er derfor helsen min er det eneste spørsmålstegnet.

Olazabals opplevelse som visekaptein i forrige uke ga definitivt mersmak.

- Det var første gang jeg har vært visekaptein på denne siden av Atlanterhavet, og jeg kunne føle forskjellen. Publikum, atmosfæren. Ryder Cup er en unik turnering, og det har vært fantastisk å være en del av det, sier han.

Colin Montgomerie har tidligere sagt at ingen vil være bedre kvalifisert til å være kaptein enn nettopp Olazabal.

- Han bevitnet hva som ble gjort denne gangen, han har spilt Ryder Cup åtte ganger, han har notater fra en hel karriere og han har masse erfaring. Jeg er sikker på at han vil gjøre en like god, hvis ikke bedre, jobb enn det jeg har gjort, sa Monty.

Kilde: SkySports.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.