Europeerne herjer i USA

MYE Å TENKE PÅ: Corey Pavin har grunn til å være bekymret med tanke på europeernes dominans på PGA-touren denne sesongen. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Corey Pavin har grunn til å være bekymret.

Når USAs Ryder Cup-kaptein Corey Pavin ikke deltar i turneringer selv, følger han naturlig nok nøye med på hva hans kandidater til laget foretar seg. Han er nok ikke bekymret over valgene han må ta, men snarere om spillerne er gode nok.
Selvfølgelig - USA har spillere som Tiger Woods, Phil Mickelson og Steve Stricker ranket som henholdsvis 1, 2 og 4 i verden, men det er europeerne som dominerer på PGA-touren. Åtte av de 15 beste på verdensrankingen er også fra Europa.
Rory McIlroy vant Quail Hollow Championship. Justin Rose gikk til topps i Memorial Tournament. Lee Westwood stakk av med seieren i St. Jude Classic, og Graeme McDowell vant US Open sist helg. Tidligere i sesongen vant Ian Poulter World Golf Championships-Accenture Match Play.
Graeme McDowell vant også Celtic Manor Wales Open nylig, på banen der Ryder Cup skal arrangeres. Spillere som Luke Donald, Rhys Davies og Paul Casey har også gjort det bra fra seg i sesongen. Det vil neppe være noen overdrivelse å påstå at Colin Montgomerie, europeernes Ryder Cup-kaptein, har et stort luksusproblem.
- Vi som er fra Europa, spiller over hele verden. Jeg tror vi er bedre spillere på grunn av det, sa Graeme McDowell etter triumfen i US Open.
Til helgen er det Travelers Championship som står for tur på PGA-touren. Der er for øvrig også Henrik Bjørnstad med. Kanskje det endelig skal lykkes for nordmannen igjen?

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.