Europine for Marius Thorp

UFLAKS: Marius Thorp hadde maks uflaks i den siste turneringen på Challengetouren, i hvert fall hva euro angår. (Foto: norskgolf.no)

Marius Thorp er klar for Europatouren, men fattige 50 euro skiller han fra en vesentlig bedre kategori neste år.

Å kvalifisere seg for neste års Europatour var målet for Thorp denne sesongen, og det har han klart ved å spille seg inn blant de 20 beste på Challengetouren. Før helgens turnering lå han på 13. plass med 61.154 innspilte euro, og det var av vesentlig viktighet å bli blant de 15 beste med tanke på kategoriene man får tildelt på touren neste år.

Blir man blant de 15 beste, får man en god kategori. Blir man nummer 16, havner alle som kvalifiserer seg til touren via Q-school, foran Thorp i køen.

Og det er nettopp 16. plassen Thorp har fått. I tillegg er det bare 50 fattige euro som skiller han fra å få den forjettede 15. plassen. Hadde Thorp klart å spille inn 51 euro til i løpet av hele sesongen, ville han vært garantert flere turneringer på Europatouren neste år.

Matt Haines vant helgens turnering. For det fikk han 51.500 euro. Han lå på 18. plass på pengelisten før helgens turnering, og passerte dermed Thorp med god margin. Lee Slattery, som lå på plassen bak Thorp før helgens spill, ble nummer tre, og passerte også nordmannen.

Australske Matthew Zions hadde før helgens turnering spilt inn 60.906 euro. Han ble nummer 33, en prestasjon som var verdt 2270 euro. Med tanke på Thorps 39. plass, som ikke ga mer enn 1972 euro, betyr det at Zions endte opp med en total på 63.176 euro. Thorp endte opp på 63.126.

Dermed går også Zions forbi Thorp på pengelisten. Det er med andre ord ikke mer enn 50 euro som skiller Thorp fra å ha en god kategori neste år kontra en vesentlig dårligere en.

Så uflaks kan man altså ha.

Thorp kan fortsatt velge å bli med på Q-school, og sånn sett satse på at han blir blant de 30 beste som får en bedre ranking enn den han har nå, slik at han får spille flere turneringer på Europatouren neste sesong. Eller så kan han satse på å gjøre det såpass skarpt i de turneringene han får neste år, slik at rankingen hans raskt forbedres.

Jan-Are Larsen endte helt sist i helgens turnering, og må dermed gå den tunge veien om Q-school for å komme med på Europatouren neste sesong.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.