Fant historisk scorekort fra 1939

LEGENDE: John Wooden var god til mye mer enn å være basketballtrener. (Foto: Christian Petersen, Getty Images)

Denne historien er så god at den bare må leses.

Den nå avdøde, legendariske basketballtreneren John Wooden hevdet i store deler av sitt lange liv at han også var en god golfspiller, at han blant annet gikk en runde som inneholdt en hole-in-one og en albatross.

Yeah right, sa antakelig de fleste, særlig med tanke på at en slik bedrift bare er blitt dokumentert fire ganger i historien, både av amatører og proffer. Men nå er John Woodens scorekort fra en runde han gikk på en bane i Indiana i 1939, blitt funnet av familien. Det skjedde da de ryddet ut av hjemmet hans i Encino.

På en liten boks med et 1-cents frimerke klistret utenpå fant Woodens datter det historiske scorekortet fra 26. juni 1939.

- Boksen var full av greier. Pappa sa at han hadde scorekortet ett eller annet sted, men han visste ikke hvor, forklarer datteren.
Wooden spilte med to venner den onsdagen. Walt Kindy og Burnett Ball. Seks mennesker skrev under på scorekortet. John Woodens navn var notert som "John W".

Og ganske riktig. Scorekortet hans viser et 1-tall på et par-tre-hull, og en 2-er på banens 16. hull (par 5).

- Jeg gikk på 77 den dagen. Når du er fem under par på to hull, så virker ikke 77 så veldig bra, sa Wooden selv i et intervju med en lokalavis for bare ni måneder siden. Om sine fantastiske slag sa han følgende:

- Jeg brukte et firerjern på esset. Det var fra omtrent 170 meter. Albatrossen fikk jeg på par fem-hullet på back nine. Brukte en "brassie".

En brassie tilsvarer noe i området av en toerwood.

Ifølge scorekortet gikk han på 75. Men å huske såpass godt og presist, 71 år etter golfrunden, er neimen ingen dårlig prestasjon det heller.

John Wooden døde tidligere i år i en alder av 99.

Kilde: LA Daily News


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.