- Fantastisk tid for europeisk golf

I TOPPFORM: Luke Donald har lagt en imponerende måned bak seg. Nå er han også godt etablert inne blant de ti beste i verden. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Colin Montgomerie kommer til å få et luksusproblem.

Det er snaue tre måneder til Ryder Cup-døren stenges, og aldri før har det europeiske golf-blomsterbedet - i den grad det går an å kalle det det - vært mer fargerikt eller potent, med Justin Rose som det siste eksempelet til å slå ut i full blomst.

Rhys Davies, Martin Kaymer og Rory McIlory har alle tatt store skritt, i tillegg til at en gammel traver som Miguel Angel Jimenez fremdeles setter unggutta på plass i ny og ne.

Mange imponerer
I tillegg er golfhagen krydret med internasjonale farger som Y.E Yang og Noh Seung-yul. Som om ikke det var nok, har spillere som vært med i en årrekke, så som Fredrik Andersson Hed og Simon Khan, endelig funnet veien inn i seiersrekkene igjen.

Justin Rose var den tredje europeeren til å vinne på PGA-touren denne sesongen, etter at Ian Poulter vant WGC–Accenture World Match Play og etter at Rory McIlroy vant Quail Hollow Championship på særdeles imponerende vis.

- Det er en fantastisk tid for europeisk golf, med Justins seier og tre flotte resultater på Celtic Manor, sa Europas Ryder Cup-kaptein Colin Montgomerie mandag. Det var nordirske Graeme McDowell som til slutt stakk av med pokalen på anlegget der Ryder Cup skal gå av stabelen senere i år. Rhys Davies ble nummer to, med Luke Donald på tredjeplass.

I det hele tatt - det er noe å glede seg over nær sagt overalt i den europeiske golfhagen. Lee Westwood imponerte stort i Masters, der han til slutt måtte gi tapt for Phil Mickelson. Westy er blitt nummer tre, tre, og to i de tre siste majorturneringene.

Spanske Alvaro Quiros har opplevd den spesielle følelsen det er å vinne i sitt eget hjemland. Han vant Spanish Open i mai. Louis Oosthuizen, Peter Hanson og Luke Donald har også vunnet i Spania. Sistnevnte har klatret inn på topp ti på verdensrankingen også, der det for øvrig er tre andre engelskmenn (Westwood, Poulter og Paul Casey). Seks av topp ti i verden spiller jevnlig på Europatouren, og The Race to Dubai har knapt vært mer spennende noen gang.

Dobbel Schwartzel
Pablo Martin, som i 2007 skrev historie på Europatouren ved å bli den første amatøren til å vinne en turnering, sikret sin andre seier i det gjeve selskap ved å vinne sesongens første turnering - Alfred Dunhill Championship i Sør-Afrika. Richie Ramsay vant neste, før Charl Schwartzel vant to turneringer på rappen i sitt hjemland. Deretter fulgte seirer av Martin Kaymer (Abu Dhabi Golf Championship), Robert Karlsson (Commercialbank Qatar Masters) og Miguel Angel Jimenez (Omega Dubai Desert Classic).

Listen er vesentlig lenger, men poenget er uansett det samme: den europeiske golfen blomstrer så det forslår. 2010-sesongen er nesten halvveis ut i sesongen, og spillerne har tre måneder på seg til å kvalifisere seg til Ryder Cup. Med US Open om lag en uke unna, er det god grunn til å håpe på mange sterke europeiske prestasjoner.

Kilde: europeantour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.