Fantastiske Luke Donald

SIMPLY THE BEST: Luke Donald har vært verdens ubetridte ener i golfåret 2011. (Foto: Sam Greenwood, Getty Images)

På en dag da bare seier var godt nok, var det akkurat det Luke Donald klarte.

Luke Donald dro til Florida denne uka med kun ett mål for øyet: bli nummer en på PGA-tourens pengeliste. Ingen hadde noen gang klart å vinne pengelisten både i Europa og i USA. Luke Donald hadde lyst til å bli historisk.

For å klare det måtte han enten vinne Children's Miracle Network Hospitals Classic eller bli nummer to - så sant Webb Simpson ikke ble nummer åtte eller bedre. Og siden nettopp Simpson ble nummer sju, måtte Donald altså vinne.

Og det klarte han.

BIrdierush
Det var fem år siden sist han vant en slagturnering på PGA-touren, men han gjorde det da det gjaldt som mest. Og ikke bare gjorde han det - han beviste en gang for alle hvorfor akkurat han akkurat nå er verdens beste golfspiller. Med et birdierush uten like på back nine - han gjorde birdie på hull 10, 11, 12, 13, 14, 15 og 16 - parkerte han resten av feltet og vant til slutt med to slags margin ned til Justin Leonard.

Prestasjonen til Donald blir enda større når man tenker over at han spilte samtlige fire runder denne uka med nettopp Webb Simpson. Donald ble påminnet på hver eneste tee, på hver eneste green, hvor viktig hvert eneste slag var.

- Jeg kom hit på onsdag og sa at målet var å vinne. Egentlig var ikke noe annet godt nok. Jeg tror dette sannsynligvis er en av de mer tilfredsstillende seirene i karrieren min, nettopp av den grunn, sa Donald etterpå.

Og nå kommer Luke Donald med all sannsynlighet til å bli kåret til Årets Spiller også. Donald er en av sju spillere som har vunnet to ganger på PGA-touren i år, men det skal mye til om ikke Donald stikker av med spillernes egen kåring også. Han har 14 topp ti-plasseringer i år, og det var ikke mye om å gjøre at han vant FedEx-sluttspillet også (ble nummer tre, red.anm).

Årets Spiller
- Jeg tror jeg har besvart alle spørsmål. Jeg følte at Webb var favoritt før denne uka, fordi han var foran meg på pengelisten, og han hadde flere seire enn meg. Nå er jeg likt med ham og jeg er foran på pengelisten, kommenterte Donald.

Selv om han ikke viste det, var nok Webb Simpson en smule skuffet etterpå. Han misset bonusen på ti millioner dollar i FedExCup-sluttspillet, da Bill Haas vant, og selv om han visste at Luke Donald er verdens beste golfspiller i øyeblikket, er det fortsatt mye som skal til faktisk å vinne en turnering når man må.

- Vi hadde begge våre øyeblikk med god golf denne uka. Han hadde sin mot slutten da det gjaldt som mest, men vi hadde det veldig moro utpå der, selv om det var en slitsom uke der vi spilte sammen hver dag. Jeg er glad det er over. Han spilte fantastisk.

Vinner i Europa også
Og det er mer moro i vente for Donald. Om snaue to uker venter hans kone deres andre barn. Deretter skal han spille i Sun City, Dubai og Australia. Turen til Midtøsten blir viktig, fordi han da skal sikre pengetittelen på Europatouren også. Akkurat det virker bare å være en formalitet. Donald leder med 1,3 millioner euro.

Det er bare å ta av seg hatten for det Luke Donald leverte i helgen. Og det han har levert i  2011.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.