Får kvinnene sin femte major?

NESTE MAJOR: Fjorårsvinner Jiyai Shinh hadde kunne kalt seg en majorvinner om dette hadde vært om to år. (Foto: All Over Press)

Fra 2013 kan det bli det så mange som fem major-turneringer på kvinnenes LPGA-tour.

På herresiden kalles THE PLAYERS på TPC Sawgrass for deres femte major. Nå får kvinnene etter alt å dømme sin femte majorturnering, og i motsetning til TPC blir Evian Masters en offisiell major på kvinnenes program. Det melder Golfweek Magazine

I følge magasinet skal det slippes en pressemelding om to uker der nyheten vil offentliggjøres. Fra før av er Kraft Nabisco Championship, LPGA Championship, US Womens Open og British Open de offisielle majorturneringene på kvinnenes program.

Tre av fire av disse er gjennomført så langt i år, med henholdsvis Stacy Lewis, Yani Tseng, og nå nylig So Yeon Ryu som årets vinnere. Den siste, British Open spilles 28. - 31. juli på Carnoustie. Uken før går nettopp Evian Masters av stabelen, så gjenstår det å se om planene blir gjennomført.

Norsk Golf vil gjerne høre din mening om en forlengelse av kvinnenes major-program.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.