Far og sønn til topps i Nordea Pairs

Far og sønn til topps i Nordea Pairs

Hoppende glade. Far og sønn Oddbjørn og Kapser Elgstøen gikk til topps i årets Nordea Pairs Norgesfinale på Moss og Rygge GK. (Foto: Lars Otto Bjørnland)

De var med i fjorårets finale også. Da ble det femte plass i Nordea Pairs Norgesfinale på Moss & Rygge GK. I år gikk far og sønn Elgstøen fra Haga GK helt til topps på den samme banen. Belønningen ble en tre dagers tur med golf til italienske Como.

Tekst: Lars Otto Bjørnland

 

Årets Nordea Pairs Norgesfinale ble en suksess for de 54 lagene (108 spillere) fra 48 klubber rundt om i hele landet. På en fremragende bane i strålende sommervær i høstmåneden september. Og lørdagens finale var den 28. utgaven – første gang var i 1987 under navnet Saab International Pairs.

 

Hele 3800 spillere fra 122 klubber har vært med i klubbkvalifiseringene – en økning på rundt ti prosent fra i fjor. Det forteller sitt tydelige språk om at en slik massemønstring appellerer til det golfspillende norske folket.

 

Hos vinnerlaget var det pappa Oddbjørn Elgstøen (53) som dro lasset. Med hcp 4 gikk han rundt på to over banen og noterte alene hele 39 poeng. Sønnen Kasper (17) med hcp 24 bidro også med sitt og med totalt 45 poeng var Haga-spillerne to poeng foran Anders Grønningen og Thomas Kleppe fra Haugaland GK. Arne Bjørn Hansen og Andreas Ugland Virik fra Tjøme GK knep tredje plassen med 42 poeng.

 

- Det er ikke bestandig, men i dag var det pappa som dro lasset. Heldigvis klarte vi å utfylle hverandre slik at det ble totalt 45 poeng og seier. Arrangementet var utrolig bra og det var kult å kjenne på konkurranseinstinktet igjen. Jeg spiller golf stort sett bare om sommeren, smile en kjempefornøyd sønn i familien Elgstøen.

 

Pappa Oddbjørn var også storfornøyd med lørdagens prestasjonen. På hull 14 (par 3) vant han tre baller i en såkalt ”Beat the Pro”. Utfordrer var Marianne Skarpnord – vår nest beste kvinnelige profesjonelle golfspiller.

 

- Det å spille far og sønn gir et bra felleskap, og det utrolig morsomt at vi klarte å gå helt til topps. Jeg må skryte av banen. Greenene var utrolig flotte og veldig raske. Med flotte onduleringer tror jeg kanskje at vi med lavt handicap dro en liten fordel i dag, forteller Oddbjørn Elgstøen.

 

I tillegg til et rikholdig premiebord ble delt ut to spesialpremier. Moss & Rygge GK fikk en sjekk på 10.000 kroner for å ha stilt med flest lag i klubbkvalifiseringen – 58 par. Samme beløp tilfalt også Grenland og Omegn GK som hadde flest deltagere i forhold til medlemstallet. Faktisk stilte hele halvparten av medlemmene opp i klubbkvalifiseringen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.