Fargerik Henrik

USTABIL: Henrik Bjørnstad spilte til tider meget godt på tredjerunden, men det ble for mange bogeyer og en dobbel.. (FOTO: Getty Images)

Henrik Bjørnstads tredjerunde i Viking Classic ble alt annet enn stabil.

Man kan trygt si at Bjørnstads scorekort var meget fargerikt på tredjerunden. Kun seks par noterte han på 73-runden, som ellers besto av seks birdier, en dobbelbogey og fem bogeyer. 

Bjørnstad åpnet tredjerunden med den doble bogeyen, og fikk en verst tenkelig start. Deretter var det bogey-birdie-bogey før hans første par kom. 

Totalt endte tredjerunden ett slag over par, han er to over totalt og på en foreløpig 50.-plass. 

Det ser med andre ord ikke ut til at det blir noen topp-plassering på nordmannen denne uka. Det ser likevel ut til at Bjørnstad har funnet igjen noe av godfølelsen, og kvitter han seg med de doble bogeyene ser det ikke verst ut. 14 birdier og åtte bogeyer på tre runder gir en god score det. Men så var det disse to doble som ødelegger. 

Uansett, Bjørnstad har gode muligheter for å spille seg oppover på lista i sisterunden søndag, selv om kampen om topp ti er over. Topp 20 er fortsatt innen rekkevidde, og siden han klatret opp andre dag og falt ned tredje dag, satser vi på at det blir opp igjen fjerde dag.  

Etter andre runde

Henrik Bjørnstads håp om å beholde PGA-kortet lever fortsatt etter en solid andrerunde i Viking Classic. 

Førsterunden ble delvis ødelagt av en dobbelbogey på tredje siste hullet. Før det lå han to under par. På andrerunden tok han fram det stabile spillet og viste at han fortsatt er på et høyt nivå. Fire birdier, en bogey og resten par vitner om at Bjørnstad kanskje er på vei til å finne tilbake til godfølelsen, som han nylig fortalte Norsk Golf at han ventet på.

Med 69-runden klatret han 38 plasser på resultatlisten, til en delt 28.-plass, tre slag under par. Det er bare tre slag unna den foreløpige topp ti-listen, så med to gode finalerunder har i hvert fall Bjørnstad fått en god start på høstserien. 

Godt også å vite at Bjørnstads caddie gjennom de to siste årene er en oppmerksom kar. Før de to gikk på rangen for å trene foran førsterunden, fant caddien en av golfkøllene til Henriks sønn nederst i bagen, ifølge Henriks twitterprofil. Det kunne jo potensielt blitt en kjedelig affære.

Brendon de Jonge og Bill Haas leder for øvrig turneringen, 12 slag under par. 

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.