Feil vinner i Golfliga

FEIL VINNER: Hakadal Elite ble kåret til vinner av Golfliga 2010, men ettersom de ikke var kvalifisert til finalen ble Andy Cap fra Bjørnefjorden utropt som rettmessig vinner av turneringen. (FOTO: Ann-Sophie Stene)

Søndag ble Hakadal Elite kåret til vinner av Golfliga 2010. I går ble laget strøket, og Andy Cap fra Bjørnefjorden utropt som vinner. 

Hakadal Elite ble egentlig slått ut av Golfliga 2010 i semifinalen. Ettersom et lag ikke kunne stille til finalen ble antall lag bare 15. Golfforbundet ønsket at antall lag skulle være partall, ettersom det spilles fourball. Arrangørklubben Hakadal foreslo dermed at de kunne stille med et lag i konkurransen. NGF sa etter diskusjoner at det var greit. 

Etter at Hakadal Elite så vant turneringen startet diskusjonen, blant annet her på norskgolf.no. Thore Wilhelmsen, spill- og dommerkonsulent i NGF, tar ifølge Golferen.no på seg alt ansvaret for feilen som ble gjort, og utropte i går Andy Cap til den rettmessige vinneren av Golfliga 2010. 

Wilhelmsen sier til nettstedet at Hakadal selv sa at de burde si fra seg førstepremien ettersom de visste at de egentlig ikke var kvalifisert til finalen. 

- Det var jeg som insisterte på at de var rettmessige vinnere, sier Wilhelmsen ifølge Golferen. 

I ettertid ba Hakadal om å bli strøket fra resultatlisten, noe som viser god sportsånd. Og denne gangen var NGF og Wilhelmsen enige. Han sier også at NGF ikke burde latt laget stille i finalen som annet enn markører.

- Det ble gjort i beste mening, men det skulle ikke blitt gjort. Feilen er nå rettet opp, og vi er ferdige med saken, sier Wilhelmsen, som synes det er hyggelig å registrere at alle synes Golfliga er et bra og viktig tilskudd i norsk golf. 

- Responsen fra spillere og klubber viser at dette på sikt kan bli stort og viktig for norsk golf, sier Wilhelmsen til norskgolf.no. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.