Feilfri Clark til topps

SEIERSGLIS: Tim Clark har endelig vunnet på PGA-touren. Og for et tidspunkt å gjøre det på. (Foto: Sam Greenwood, Getty Images)

Tim Clark overrasket de fleste med å vinne The Players Championship.

Det har vært en lang reise for sørafrikanse Tim Clark. 204 turneringer med frustrasjon er over. Endelig gikk han til topps i en turnering på PGA-touren, etter at han avsluttet The Players Championship med en feilfri runde på 67 slag. Til slutt var han ett slag bedre enn Robert Allenby.

Rekord
Clark gikk faktisk de siste 26 hullene av turneringen uten å pådra seg en eneste bogey. Han satte også turneringsrekord, i og med at han etter 36 hull var hele åtte slag bak teten, men altså likevel klarte å vinne.

- En del av meg er skuffet, fordi ingen kommer til å snakke om meg lenger, sa en lattermild Clark etter triumfen. Han er blitt kalt den beste og rikeste spilleren på touren uten seier.

- I det minste hadde dere noe å skrive om før. Nå er jeg bare enda en fyr med en seier, smilte han.

34-åringen spilte sitt livs golf i helgen.

- Jeg gjorde alt jeg kunne. Jeg kunne ikke spilt bedre, oppsummerte han. Seieren var Clarks fjerde totalt over hele verden, en seier som betydde 1,71 millioner dollar og 600 FedExCup-poeng.

Woods skadet
Robert Allenby ble nummer to, ett slag etter. Lucas Glover fulgte på plassen bak.

- Golfgudene var med Tim i dag, og det er helt greit. Jeg gjorde alt jeg kunne for å vinne turneringen, sa Allenby.

Tiger Woods skapte overskrifter uten engang å være med hele veien på den siste spilldagen. Han sto av etter seks og et halvt hull med en nakkeskade. Det er uklart hvor alvorlig skaden er.

Phil Mickelson kunne tatt skrittet opp til nummer én på verdensrankingen med seier i The Players, men avsluttet med en skuffende 74-runde. Det betydde en delt 17. plass.

Westwood skuffet også
Lee Westwood ledet etter 54 hull, akkurat som han gjorde på Augusta, men i likhet med Masters-turneringen klarte han ikke å finne toppspillet da det gjaldt som mest.

- Jeg spilte ikke godt nok i dag, sa han etter sin avsluttende 74-runde.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.