Feilfri Jacobson til topps

GODKØLLE: Fredrik Jacobsons nye Callaway-driver er en av hans forklaringer på hvorfor han gjør det så bra denne uken. (Foto: All Over Press)

Svensken jager sin andre PGA Tour-seier for året i HSBC Champions. Mye takket være hans nye Callaway-driver i følge ham selv.

Jacobson startet dagen på andreplass, to slag bak amerikaneren Keegan Bradley, men klatret til topps etter en andrerunde på 66 slag (-6). Dermed er han 11 under totalt, og leder med ett slag på australieneren Adam Scott og fjorårets The Open-vinner Louis Oosthuizen fra Sør-Afrika.

37-år gamle Jacobson står fra før av med tre Europatour-seire, og tidligere denne sesongen vant han sin første PGA Tour-tittel i karrieren. Fredagens andrerunde var feilfri, og hans bogeyfrie scorekort inkluderte seks birdies, blant annet med en syvmetersputt på det siste hullet.

- Jeg slår ballen utrolig bra. Spesielt har drivingen vært god de første to dagene. Jeg fikk en ny driver fra Callaway for noen uker siden og startet med den forrige uke. De kommer ut med en ny modell som funker veldig bra for meg. Jeg får mer lengde, og hvis jeg kan slå rett slik jeg har har så langt, så får jeg mange gode muligheter med jernkøllene, sa en fornøyd Jacobson til europeantour.com etter runden.

Med en seier denne uken kan han klatre til topps på José Maria Olazabals Ryder Cup-liste. For å få plass på det europeiske laget er man avhengig av å samle opp nok poeng i Europatour-turneringer. Jacobson spiller først og fremst på den amerikanske touren, men ukas turnering i Kina er en samkjøring mellom Europa- og PGA-touren.

- Jeg har ikke bestemt meg helt for programmet mitt neste år. Jeg har begynt å kvalfisere meg for mange av de største turneringene. Men det viktigste er å fokusere på å bli bedre for hver dag og fortsette å spille bra. Det er det som er målet mitt, konkluderer svensken.

Hvor mye spiller proffenes anbefalinger inn når du kjøper golfutstyr? Bruk kommentarfeltet under og kommenter!


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.