Feilfri Lawrie seiret i Qatar

NUMMER 7: Paul Lawrie tok sin 7. seier i karrieren, og er tilbake blant topp-50 i verden. (Foto: All Over Press)

Paul Lawrie viste ingen tegn til nerver da han søndag tok sin syvende Europatour-seier i Commercialbank Qatar Masters.

Den skotske veteranen slo til med en avsluttende 65-runde (-7), og endte med det fire slag foran Jason Day og Peter Hanson. Dermed er han nå tilbake i topp-50 på verdensrankingen for første gang siden 2003. Klarer han å holde seg her de neste syv ukene er han også sikret startbillett til årets første majorturnering, US Masters som slår i gang på Augusta National i aprl.

 

To ganger i løpet av runden chippet han ballen i koppen fra utenfor green, og kunne til slutt signere for en bogeyfri runde som inneholdt en eagle og fem birdies. For bare litt under ett år siden var Lawrie på 272. plass på mennenes offisielle verdensranking. Seieren var også Lawries første siden hans trener gjennom mange år, Adam Hunter, døde av blodkreft i oktober. Da Lawrie ble minnet på det da seieren var i boks måtte han ta til tårene.

 

- Jeg tror ikke jeg kan spille veldig mye bedre enn dette. Jeg har spilt bra i lang, lang tid, og det var veldig deilig å gå syv under, forteller han. Runden var avslutningsrundens laveste, sammen med australieneren Jason Day. 

 

- Når man har sjansen til å vinne en turnering er det ikke lett å sove godt om natten, og da farer det mange tanker gjennom hodet. Da må man bare gå tilbake til det grunnleggende, og det var det jeg gjorde. Jeg slo noen bra slag på innspurten.

 

På spørsmål om hvordan han anslår sjansene sine til å kvalifisere seg til Europas Ryder Cup-lag til høsten, svarer han:

 

- Jeg forsøker å ikke tenke for mye  på det. Det er ikke noe tvil om at jeg kommer, dersom jeg fortsetter å spille slik jeg gjør om dagen. Men det er lang vei igjen, og jeg vet like godt som alle andre at det er mange andre gode spillere.

 
(Kilde: europeantour.com)

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.