Fem bogeyer på de seks siste

I AKSJON: Suzann Pettersen lå på 36. plass før siste dag av KIA Classic, men retter mer fokus mot neste uke. (Foto: Stephen Dunn, Getty Images)

Tutta avsluttet svakt i KIA Classic, nå venter årets første store.

Suzann Pettersen håpet at en god sisterunde i KIA Classic kunne sette henne på sporet før årets første majorturnering, Kraft Nabisco Championship, i Palm Springs neste uke.

Men nå må hun hente selvtilliten på treningsfeltet.

Avslutningen av LPGA-turneringen i Carlsbad ble ikke av den positive sorten. Det startet så bra med to tidlige birdier, men dessverre kom det også to bogeyer før første ni var ferdigspilt.

På backnine skulle det gå enda verre. Tutta avsluttet med fem bogeyer på de siste seks hullene, endte fem over par for dagen - og på 52. plass i turneringen, totalt åtte slag over par.

Sørkoreanske Seo Hee-kyung vant turneringen. Hun gikk to under par på siste runde og endte med totalt -12. Hun vant seks slag foran landskvinnen Park In-bee.

Se resultater i KIA Classic

FRA LØRDAG:

Suzann Pettersen gikk én over par og avanserte bare én plass under tredje dag av KIA Classic lørdag. Tutta ligger på 36. plass i LPGA-turneringen før sisterunden søndag, men har allerede blikket rettet mot neste ukes majorturnering, Kraft Nabisco Championship, i Palm Springs.

- Jeg er fornøyd med hvordan ting utvikler seg i riktig retning. Med en ny, god arbeidsdag søndag, så reiser jeg til Palm Springs med et smil om munnen, skriver Tutta på suzanngolf.com.

73-runden lørdag inneholdt nemlig mye god golf. Dessverre ble de fire birdiene mer enn utliknet av tre bogeyer og en dobbelbogey.

Suzann Pettersen er 13 slag bak Hee Kyung Seo som leder turneringen suverent på -10, hele fem slag foran Candie Kung.

Marianne Skarpnord fikk bare spille to runder i sin LPGA-debut da hun ikke klarte cutten.

Se leaderboard i KIA Classic

FRA FREDAG:

Fredag ble ingen god norsk dag i LPGA-turneringen KIA Classic. Etter en ny 78-runde er Marianne Skarpnord utslått. Og heller ikke for Suzann Pettersen fungerte det. En 76-runde var nok til å klare cutten. Nå sikter Tutta oppover på listene i de to siste rundene.

- Jeg slet virkelig med spillet mitt i dag og fikk ikke vist hva jeg kan. Det er ingenting å gjøre med nå. Jeg må bare fortsette det harde arbeide, fighte meg tilbake, så vil det gi resultater, kommenterer Suzann på sine egen hjemmeside.

Marianne Skarpnords debutturnering på LPGA Tour ble ikke som Sarpsborg-jenta håpet.

- Jeg ble litt for redd for å gjøre feil der ute, samtidig som jeg ikke stoler nok på at mitt normale spill er godt nok, sa Marianne etter fredagens 78-runde.

Hele syv bogeyer og én fattig birdie er langt fra godt nok i dette selskapet. Med to 78-runder fikk Marianne tidlig helgefri. Trøsten får være at større oppgaver venter for LPGA-debutanten i uka som kommer.

Suzann Pettersen må finne seg i å være én av favorittene i årets første majorturnering, Kraft Nabisco Championship, neste helg. På fredagens runde i KIA Classic var imidlertid Tutta et godt stykke unna storformen. Hun startet dagen på en 8. plass etter en åpningsrunde på -2. Men med 76 slag fredag (39/37) har Tutta falt flere titalls plasser. Ikke den utviklingen hun håpet på.

Andre spillere benyttet dagen godt. Michelle Wie spilte seg helt opp på andreplass med en strålende 67-runde. På plassen bak ligger Vicky Hirst, som også hadde en god runde, 68 slag.

Suzann Pettersen er ni slag bak toppen.

Se leaderboard i KIA Classic

FRA TORSDAG:

Årets første turnering på amerikansk LPGA-jord er i gang, og for første gang er det to norske jenter i startfeltet. Suzann Pettersen, som har begynt sesongen særdeles stødig, har også fått en god start på Kia Classic. Hun er to under par etter første runde, etter at hun midtveis på runden var helt opp på delt femteplass.

En bogey på det nest sist hullet ødela for et perfekt scorekort, men hun er likevel på delt åttendeplass etter en runde.

- Jeg er langt fra hva jeg gjorde i Thailand og Singapore, men 70 i dag er godt nok for meg. Jeg skal bygge på det og fortsette med planen min, så får vi se hvordan det ser ut mot slutten av uka, sier Tutta på sin egen hjemmeside.

Om det har begynt bra for Tutta, har det gått tilsvarende dårlig for Marianne Skarpnord, som, til tross for en god åpning, gikk sin første LPGA-runde på amerikansk jord på 78 slag - seks over par.

Det tilsvarer en delt 128. plass.

- Jeg håper det blir en bedre dag i morgen, skriver Skarpnord på sin twitterprofil. Mye vind på ettermiddagen torsdag og mange opptråkkede greener, samt noe dårlig feeling på greenen, bidro til den høye scoren.

Men Marianne er langt fra alene om å ha kommet skeivt ut fra start. Stjerner som Natalia Gulbis, Brittany Lincicome og Birdie Kim har alle samme åpningsrunde.

Leder gjør Na On Min etter en runde på 66 slag - seks under par.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.