Fem norske banehåp til påske

Kanskje må det et mirakel til. Men disse fem er verdt å sjekke ut når det nærmer seg påske. Her er Finn Langelands liste.

1. Larvik GK

Lenge før banene i Oslo-området tenker på å åpne, har Larvik slått velkomstskiltene opp. Den superbe konstruksjonen nede på Treschow-familiens ærverdige marker er en av Norges absolutt beste. Og én av de aller tidligste til å åpne. Jeg har selv for noen påsker siden spilt banen med trøndere på weekendtur. Vestfold har flere flotte golfbaner. Med ny og bedre vei, er turen ned dit fra hovedstaden absolutt overkommelig, hva tidsbruk angår.


2. Solastranden GK
Denne kystnære, flate og nesten links-aktige banen utenfor Stavanger har et usedvanlig hyggelig miljø. Den er lett å gå, om enn utfordrende nok når sørvesten står på. Flotte treningsområder og et usnobbet klubbhus kompletterer inntrykket av en golfklubb med røtter i virkeligheten. Vannhindere finnes hele veien rundt. Trivelig runde er garantert.  
 
3. Onsøy GK
Onsøy er klubben som gjennom hele 90-tallet og store deler av 2000-tallet nektet å stenge for vinteren. I den fimbulvinteren vi nå gjennomlever har også Onsøy måttet resignere overfor værgudene. Det gjør ingenting. Vi vet at klubben kommer lynkjapt tilbake, med en gang tælen har gått og det er håp om en plussgrad eller to, vil Onsøy bekjentgjøre: Åpen bane. Det liker vi!
 
4. Herdla GK
Nærmest i ring rundt kirken er Herdla GKs nye nihullsbane anlagt. Det har knapt vært vinter der ute i havgapet siden Atle Færevåg og de andre kreative skaperne av klubben/banen kom på at det kunne spilles golf på Herdla. Men i år leser vi dette på hjemmesiden: Det er snø på banen! Som vestlending vil jeg betegne det som uhørt. Min barndoms vintre var milde og fuktige.
  
5. Tjøme GK
Den praktfulle nihulleren med dobbeltgreener og 18 utslagssteder er ikke nødvendigvis hellig grunn for alle norske golfere. Men har man først funnet frem til den prydefulle golfbanen med den majestetiske gamle villaen til dikteren Alf Larsen som klubbhus, ja, så vender man tilbake. Det er en egen ro ute på Tjøme. Våren kommer tidlig. I normale år, vel og merke. 


 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.