- Fikk ut det jeg har inne

Henrik Bjørnstad ligger på 9. plass etter første dag av The Honda Classic i Florida, med to under par. Foto: Fredrik C. Kracht

Henrik Bjørnstad fornøyd etter førsterunden i The Honda Classic.

- Ja, jeg er veldig fornøyd, sier Henrik etter -2 på åpningsrunden og niendeplass etter første spilledag.

- Jeg var egentlig litt usikker på formen da jeg gikk inn i turneringen, men i dag følte jeg endelig at jeg fikk ut det jeg har inne.

Allerede på hull 3 kom den første birdien, på et par-5.

 

En bra drive

- Jeg slo en veldig bra drive, hadde 230 yards inn, og innspillet landet akkurat inn på greenen. Jeg trodde det var litt hardere der, at den skulle rulle, men den stoppet opp. Det ble likevel en birdie.

Spesielt på siste ni storspilte nordmannen. Foran den fryktede bjørnefellen, The Bear Trap, fokuserte han ekstra. Disse tre hullene (15 til 17) på Champions Course på PGA National har fått sitt navn etter designeren Jack Nicklaus. Hullene skaper store problemer for mange.

- Det er litt spesielt. Man skrur liksom på et ekstra fokus, det er så mye som kan gå galt der. Men heldigvis hadde vi medvind både på hull 15 og 17 i dag. Jeg sto der med et 8-jern, det er verre å stå der med et 4-jern, som jeg opplevd andre ganger, smiler Henrik.

Fredag, på andrerunden, går han ut tidlig.

 

Fått mange svar

- Jeg må bare fortsette å stole på meg selv. I dag har jeg fått svar på mye det jobber med, og forhåpentligvis vil det fungere også videre, sier Henrik, som er glad for å ha en stor norsk delegasjon som følger ham.

- Ja, det er veldig hyggelig. Det er overveldende mange nordmenn i Florida. Det er synd at det ikke er varmere for dem akkurat nå. Men hyggelig at de er til stede. Det er inspirerende og morsomt.

Etter en tidlig bogey på runden senket han tre birdier. Med -2 er nordmannen på 9. plass etter første spilledag, bare tre slag bak ledende Nathan Green.

Tidligere i sesongen har Henriks spill vært preget av en del skjeve utspill, noe som igjen har forplantet seg til få birdiemuligheter. Men utover i førsterunden torsdag begynte spillet å sitte for alvor.

En birdie på hull 10 ble etterfulgt av fire gode par der mange andre spillere i feltet måtte tåle bogeys. På hull 15, det første hullet på The Bear Trap, satte Henrik en firemeters putt til ny birdie.

Med tre avsluttende par deler Henrik Bjørnstad 9. plassen med blant andre Anthony Kim og Gaeme McDowell.

Kilde: Golfnews.no, PGA Tour


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.