Finchem tror på World Tour

PGA-sjef Tim Finchem tror det kan bli en form for verdenstour i fremtiden.

PGA-touren, Europatouren, Asia-touren - verdens beste golfspillere deler sin tid på ulike tourer rundt omkring i verden, på alle kontinenter, og alle tourer vil helst ha så sterke startfelt som mulig hele tiden. Det skaper problemer for spillerne, som gjerne vil spille flere steder.

PGA-sjef Tim Finchem tror det vil komme en form for verdenstour i golfsportens fremtid, selv om det vil ta litt tid.

- På et tidspunkt tror jeg golfsporten vil bli globalt integrert. Hvilken form det vil ta, om det vil bli total integrasjon eller en FIFA-modell, vet jeg ikke. Ett spørsmål vil være hvordan konkurransene skal organiseres. Et annet hvordan den organisatoriske strukturen under er bygd opp, sier Finchem.

En av årsakene til at Finchem tror en verdenstour er uunngåelig, har med sponsorene å gjøre. Spillere er gjerne sponset av firmaer som sponser turneringer verden over. Phil Mickelson, for eksempel, er sponset av Barclays, som promoterer turneringer både i Singapore, Skottland og New York. Mickelson deltok i samtlige i år. PGA-touren har også multinasjonale tittelsponsorer som Deutsche Bank og BMW Championship.

- Jeg tror det bare er et spørsmål om tid. Det har skjedd mye i løpet av de siste 15 årene. Jeg kan se for meg at det fortsetter i retning av en total integrasjon.

Kilde: pga.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.