Fire er det magiske tallet

NUMMER FIRE? Martin Kaymer tar sikte på å vinne Abu Dhabi HSBC Championship for fjerde gang - og tredje gang på rad. (Foto: All Over Press)

Den fjerde turneringen i den fjerde utgaven av Race To Dubai markerer sesongstarten for verdens fire beste spillere.

Luke Donald, Lee Westwood, Martin Kaymer og Rory McIlroy stiller alle til start i Abu Dhabi HSBC Golf Championship som slår i gang torsdag.

 

Og fire er definitivt det "magiske tallet" for Martin Kaymer, som denne uken skal forsøke å vinne turneringen for fjerde gang. 

 

Kaymer har en formidabel statistikk å vise til i Abu Dhabi - i 2008 tok han sin første Europatour-seier her, før han året etter endte på andreplass bak Paul Casey. I 2010 klatret han helt til topps igjen, før han i fjor forsvarte tittelen. Nå har han muligheten til å vinne turneringen for tredje gang på rad.

 

- Abu Dhabi er en spesiell turnering for meg, så klart. Jeg elsker banen og har spilt noe av min beste golf her på The National. Det sterke feltet gjør det ekstra spesielt, og dette vil bli min tøffeste Abu Dhabi-utfordring så langt, sier tyskeren.

 

Verdensener Luke Donald tok sin første tittel i fjorårssesongen i ørkenen i Arizona, nærmere bestemt WGC - Accenture Match Play Championship. Abu Dhabi markerer starten på den første av tre turneringer på ørkenbaner på Europatouren de kommende ukene.

 

Les også: Tiger åpner 2012 på Europatouren


Donald delte 11. plassen sist han var i Abu Dhabi, og om Donald spiller som Donald vil han nok ikke havne langt bak denne uken heller. De siste 15 gangene han har spilt på Europatouren har han endt topp-10 hele 12 ganger.

 

To spillere som nok er sultne på hevn denne uken er Rory McIlroy og Lee Westwood. Westwood endte på andreplass i Abu Dhabi da Martin Kaymer tok sin første Europatour-tittel i 2008, mens det var McIlroy som kom en plassering til kort for 12 måneder siden.

 

Mye spenning er også knyttet til hvordan Tiger Woods vil gjøre det denne uken. Selv om dette er første gang han deltar i turneringen har han gjort det meget bra i Midt-Østen tidligere. I 2006 og 2008 vant han Dubai Desert Classic. Etter å ha tatt sin første seier på over to år i Chevron Challenge i desember er alt duket for den mest stjernespekkede turneringen så langt i 2012.

 

(Kilde: europeantour.com)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.