Fire muligheter for Mickelson

TENKER IKKE PÅ DET: Phil Mickelson påstår at han ikke fokuserer noe på verdensrankingen, selv om han i gjentatte turneringer nå har hatt muligheten til å klatre til topps. (Foto: Ross Kinnaird, Getty Images)

Men Phil Mickelson påstår at han ikke tenker noe på verdensrankingen.

US Open 2010 er den fjerde turnering de siste to månedene der Phil Mickelson har mulighet til å ta over plassen øverst på verdensrankingen. Tidligere har han vært nødt til å vinne turneringene han har deltatt i.

Denne gangen har han fire muligheter:

1) At Mickelson vinner. Da blir han nummer én, uansett hvordan Tiger Woods gjør det.
2) Hvis Mickelson tar sin sjette andreplass i US Open, tar han over førsteplassen hvis Tiger ikke blir blant de fire beste.
3) Dersom Lefty blir nummer tre, og Woods ikke blir bedre enn nummer 18, blir Mickelson fortsatt nummer en.
4) Hvis Tiger misser cuten, må Mickelson dele tredjeplassen eller bedre for å klatre til topps.

Tiger Woods har toppet rankingen de siste 262 ukene.

- Jeg tror alle som spiller profesjonell golf er motivert for å bli nummer en, men det er ikke noe jeg fokuserer på. Jeg føler at hvis jeg spiller god golf, så vil det skje. Jeg vet ikke hvordan rankingsystemet fungerer, og jeg bryr meg heller ikke. Jeg vet bare at hvis jeg fortsetter å spille bra, på lang sikt, så vil det skje, sa Mickelson på tirsdagens pressekonferanse.

Samtidig som Mickelson kan bli nummer en, må han også se seg over skulderen. Lee Westwood kan overta andreplassen på rankingen dersom han vinner US Open og Mickelson ikke blir blant de tre beste.

Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.