Fire norske på topp 1000

ER MED: St. Andrews, der the Open gikk av stabelen tidligere i år, er selvfølgelig med på listen. (Foto: Bob Martin, Getty Images)

Av rundt 32.000 baner i verden er fire norske med på en topp 1000-liste.

D'Algue Selection har de siste 15 årene laget en golfguide for de 1000 beste banene i Europa. Nå har de tatt et skritt videre. Et stort et, også.

Nå presenterer de verdens 1000 beste baner i en ny oversikt. Gaëtan Mourgue d'Algue, hans datter Kristel og Bruce Critchley - alle vel respekterte golfspillere selv i sin tid - har samlet sammen og vurdert arbeidet til over 200 inspektører rundt omkring i verden.

Inspektørene har vært på samtlige av verdens 32.000 baner, og vurdert dem ut fra kriterier som beliggenhet, kvalitet rent utformingsmessig og standard i forhold til vedlikehold. Av de 1000 banene som har kommet med i boken, er 362 av dem å finne i USA, 282 i Europa, 237 i Asia og 119 "andre steder".

Bare 15 baner har fått en toppscore på 100 poeng. Sju av dem finner vi i Storbritannia (Carnoustie, Muirfield, The Old Course på St Andrews, Royal Birkdale, Championship Course på Portmarnock, New Course på Sunningdale og Old Course på Royal County Down). Seks finner vi i USA (Cypress Point, Torrey Pines (South), Augusta National, Pine Valley, Bethpage (Black), og Oakmont).

I Europa er England (60)  landet som i høyest grad er repsentert, etterfulgt av Skottland (43), Irland (31), Spania (23), Frankrike (22), Italia (16), Tyskland (13) og Sverige (13).

Fra Norge er fire baner representert: Miklagard (85 poeng), Moss & Rygge (80 poeng), Bjaavann (80 poeng) og Larvik (75).


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.