Fire i tet på Firestone

KAN HAN KLARE DET? Rickie Fowler jager sin første seier på PGA-touren. (Foto: All Over Press)

Rickie Fowler, Keenan Bradley, Ryan Moore og Adam Scott deler ledelsen i WGC Bridgestone Invitational etter to runder. Tiger Woods falt til en 36. plass.

Den 22 år gamle fargeklatten Rickie Fowler har gitt seg selv nok en mulighet til å ta sin første seier på touren denne uka. Spørsmålet mange stiller seg selv nå er: kan han snart klare å holde løpet ut? Fredag leverte Fowler et fyrverkeri av en runde, og da runden var omme stod det kun fem par på scorekortet. Hans runde på seks under par, feltets beste runde, inneholdt åtte birdies, en eagle og fire bogeys. Nå deler han ledelsen med Ryan Moore, Keenan Bradley og den ensomme lederen etter første runde, Adam Scott.

- Jeg kan ikke gå ut å prøve for hardt. Det er noe som bare skjer. Det er en prosess det å lære seg å vinne på touren, og noen bruker lengre tid enn andre. Det er ikke noe jeg kan tvinge frem. Jeg må bare fokusere på å spille bra, og når det er min tid så skjer det, sa Fowler til pgatour.com etter runden.

Fowler svinger ballen bra denne uka, og spesielt driveren og putteren har vært hete. I år er han ranket på 165. plass på antall fairwaytreff på PGA Touren med sine utslag, men har denne uken funnet det kortklipte gresset 20 av 28 ganger.

- Jeg er en selvtillittspiller. Spillet begynner endelig å sitte. Jeg har drivet ballen mye bedre den siste måneden, og som et resultat av det er jeg også oftere med i toppen og kjemper, forklarer unggutten.

Tiger Woods, som åpnet turneringen med en runde på to under par, måtte en over fredag og ligger nå en under totalt. Heldigvis for Woods er lederscoren fortsatt på åtte under par, slik at han kun tapte ett slag til toppen. Syv slag er mer enn overkommelig på to runder, og fredagens score rettferdiggjorde på ingen måte spillet hans.

Spesielt lengdekontroll har vært et problem for Woods de siste dagene. Noen har allerede begynt å spekulere i at Tiger savner sin caddy Stevie Williams, men Woods sier forklaringen er mye enklere - han treffer ballen så bra for tiden.

- Jeg slår noen tall jeg ikke har klart å venne meg til, og jeg må bare lære meg å stole på at jeg har begynt å slå lengre. Utgangsvinkelen er blitt mye bedre, og jeg føler ikke jeg er langt unna å slå ballen snorrett.

Puttingen hans var derimot diskutabel fredag. Han bommet blant annet en par-putt på en halv meter og to på to meter. Vanligvis er det nærspillet Woods har brukt lengst tid på å få tilbake på plass når han har kommet tilbake fra lange pauser, men det ønsker han ikke å legge skylden på denne gang.

- Jeg har et nærspillsområde i hagen min, så det er ikke noen unnskyldning, spøker han.

Grunnet fare for storm har lørdagens tredjerunde blitt noe omrokkert. Spillerne går ut i tremanns-baller, og starter en time tidligere både på det første og tiende hullet. Woods går ut i dagens første ball, sammen med Bubba Watson og Ian Poulter.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.