Fire tips for ekstra meter fra tee

Fire tips for ekstra meter fra tee

LONG HITTER: J.B. Holmes har i en årrekke vært blant de som slår lengst på touren. (Foto: Getty Images)

J.B. Holmes er blant de lengstslående på PGA-touren. Her er hans treners tips til hobbygolfere som ønsker ekstra meter.

Få trenere bør være mer kvalifiserte til å prate om lengde enn Matt Killen, treneren til J.B. Holmes. I et intervju med Sports Illustrateds golf.com, kommer han med disse enkle tipsene for deg som strever etter mer lengde med driveren:

 

1.

Treff ballen når køllehodet er på vei oppover. Dersom du i dag slår ned på ballen med driveren, men lærer deg å treffe i starten av oppsvingen, vil du øke lengden raskt. Det sender ballen ut på en høy ballbane, med lite spinn.

Golfskolen: For deg som ønsker mer lengde på slagene 

Golfskolen: Få maksimalt ut av driveren 

 

2.

J.B. Holmes har en ekstremt høy smash-faktor i balltreffet, det vil si er hvor mye energi som overføres fra køllehodet til golfballen. Dette betyr at Holmes treffer ballen i midten av køllehodet hver eneste gang. – Dersom en hobbygolfer lærer seg å sende køllen i bedre vinkel til ballen og samtidig treffe midt i kølledhodet, vil flere spillere få nesten 20 ekstra meter uten å øke svinghastigheten, hevder Matt Killen.

Før du bestemmer deg for å legge om svingen helt i vinter, bør du derfor først finne ut hvor på køllehodet du pleier å treffe ballen. Dette kan du gjøre ved å feste såkalt «kontaktteip» på slagflaten, eller spraye det med hvitt pulver (for eksempel fotspray).

 

3.

Du må ikke nødvendigvis overhale hele svingbevegelsen for å bli bedre. I realiteten har de færreste hobbygolfere tid eller evne til å lære en helt ny bevegelse. Matt Killen mener nøkkelen for mange er å mestre og forbedre bevegelsen du allerede har. Han anbefaler å bruke en pro som kan Trackman eller en annen launch monitor for å jobbe med svingspor og kontroll på køllebladet.

Les også: Derfor er Trackman et effektivt hjelpemiddel

 

4.

Tilpassede køller kan utgjøre en stor forskjell. Riktig skaft, køllehode og lievinkel kan hjelpe deg å slå lengre og rettere - og det gir deg selvtillit fordi du vet du har riktig utstyr for din sving.

 

Les hele golf.com-intervjuet med J.B. Holmes sin trener Matt Killen her. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.