Flere og flere baner er åpne

ÅPNER: Søndag 2. mai åpner golfsesongen for alvor på Norefjell. Banen ligger i vakkert terreng. (Foto: NGK)

Det tikker stadig inn gladmeldinger om baneåpninger og gode forhold.

Voss Golf åpnet sin 9-hullsbane 1. mai, det samme gjorde Holtsmark utenfor Drammen. Norefjell åpnet for spill søndag 2.mai.

Banen på Norefjell har det siste året arbeidet med utvidelse av enkelte hull. Banen blir lenger og de nye hullene gir nye utfordringer.

- Vinteren har vært snill og skader er i år minimale. Kommer varmen vil også gresset skyte fart, sier daglig leder Terje Løkkeberg ved Norefjell golfbane.

Dagen derpå er det klart for åpning i Lommedalen i Bærum.

- Vi åpner 18 hulls banen mandag 3, mai. Rangen er åpen allerede, men vil være stengt førstkommende helg pga dugnad, opplyser daglig leder Brede Kristoffersen til Norsk Golf.

Banen rapporteres i meget bra stand til å være så tidlig på sesongen. Korthullsbanen vil åpne cirka en uke senere.

Når vi nå går over i mai, har de fleste banene åpnet. Fra Kjekstad rapporteres det om flotte forhold.

- Vi spiller med ballplassering, men har 18 gressutslag og 18 sommergreener med bra gress på hovedbanen. Korthullsbanen er også åpen med gode forhold, forteller Kjell Birkelund.

Fra Sauda rapporteres det i tillegg om rekord.

- Dette er rekord! Selv om banen rett nok ikke har så mange års historikk, sier Svein Ilstad frå styret i Sauda Golfklubb.

9-hullsbanen på Grønsdal i Saudasjøen ble offisielt åpnet i slutten av mai 2008, og fjorårssesongen startet først 18. mai.

Land Golfklubb har åpent for spill på sommergreener på sin bane Randsfjorden Golfpark.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.